Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2017,
10.32

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Andrej Brodnik Gaber Glavič Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Nedelja, 17. 12. 2017, 10.32

6 let, 4 mesece

Trenerska pogleda po zmagi Jesenic nad Olimpijo s 3:0

Gaber Glavič: Taktično smo zadržali njihov nalet in stvari odpeljali v svojo smer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Olimpija Jesenice derbi hokej Alpska liga | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Olimpija je igrala doma, želela z malo bolj trdo igro dobiti moment, a smo imeli odgovor na to, taktično smo zdržali pritisk in stvari odpeljali, kot smo želeli," je po še četrti zmagi Jesenic nad Olimpijo dejal trener železarjev Gaber Glavič. Na drugi strani je trener zmajev Andrej Brodnik obžaloval zapravljene priložnosti varovancev, "ki so poskušali preveč na silo in premalo s konceptom".

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija so v soboto palice v tej sezoni prekrižali še četrtič, tretjič v sklopu alpske lige, in še četrtič so se zmage veselili železarji.

Ljubljančani so sicer obračun odprli bolje, iskali vodstvo, ki si ga proti gorenjski ekipi vedno tako želijo, saj je po njem lažje igrati, a ga niso našli. Zapravljenih priložnosti je bilo preveč, tudi trije solo prodori so ostali neizkoriščeni, zanesljivega čuvaja mreže gorenjske ekipe Clarka Saundersa jim v 60 minutah ni uspelo premagati.

Prav nasprotno so Jeseničani izkoristili svoje. Potem ko je v 31. minuti Roberta Kristana ugnal novinec Adis Alagić, so spretno držali vodstvo, do konca še dvakrat zadeli - Markus Piispanen z dvema igralcema več in Miha Logar po solo prodoru - in vknjižili novo zmago proti največjemu tekmecu.

Taktično so zdržali

"Na taktičen način smo zadržali nalet." | Foto: Vid Ponikvar "Na taktičen način smo zadržali nalet." Foto: Vid Ponikvar

"To tekmo bi celo malo enačil s prejšnjo v Ljubljani. Mislim, da je bilo na začetku dokaj izenačeno, potem pa se je tehtnica prevesila v našo korist. Olimpija je igrala doma, na začetku je želela dobiti moment z malo bolj trdo igro, a mi smo imeli odgovor na to. Zdržali smo pritisk in stvari odpeljali tako, kot smo želeli. Zadržali smo nalet na taktičen način. Če ti to uspe, imaš možnost za zmago. Veliko vlogo pri zmagi je imel tudi Clarke. Bil je odličen," je bil z rezultatom zadovoljen trener rdeče-belih Gaber Glavič.

Jesenice imajo globok bazen

Gaber Glavič je zadovoljen, da lahko v svoj sistem na visoki ravni vključuje tudi mlajše fante. | Foto: Vid Ponikvar Gaber Glavič je zadovoljen, da lahko v svoj sistem na visoki ravni vključuje tudi mlajše fante. Foto: Vid Ponikvar

Ta je pred tekmo opozarjal, da ne ve, v kakšnem stanju bodo hokejisti, ki so v petek končali SP na Bledu, kjer so v sedmih dneh odigrali pet tekem.

Peterica mladih fantov je stisnila zobe in tudi s pomočjo zdravniške ekipe dan po SP nastopila na derbiju. "Dobil sem odgovore, da imamo na Jesenicah kar nekaj igralcev tudi v nižjih selekcijah, ki jih lahko vzamemo iz ekipe U20. Ta bazen je vedno večji, in to me navdušuje," je vesel 39-letnik.

Njegovo moštvo, ki zaseda tretje mesto alpske lige, bo naslednjih pet tekem odigralo doma. 30. decembra se bo spet srečalo z Olimpijo. Psihološki trenutek je na njihovi strani.

Težek poraz, a če ne izkoristiš ...

Andrej Brodnik išče recept za večjo učinkovitost svojega moštva. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrej Brodnik išče recept za večjo učinkovitost svojega moštva. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Še četrtič to sezono je trener zeleno-belega tabora Andrej Brodnik čestital Glaviču za zmago. Obžaloval je predvsem zapravljene priložnosti svojih varovancev.

"Ta poraz je zagotovo zelo težek, predvsem glede na videno v prvi in drugi tretjini. Imeli smo svoje priložnosti, nismo jih izkoristili. Imeli smo štiri solo prodore, a nismo zadeli. Ob tem se lahko res zamislimo nad našo učinkovitostjo, zbranostjo. Da zadeneš iz takšnih priložnosti, je predpogoj za uspeh na takem derbiju."

Ljubljančani so tudi tokrat igrali na tri peterke, a 47-letnemu trenerju se daljša klop Jesenic, pri katerih je Glavič v igro pošiljal vse fante, ni zdela ključnega pomena. "Tokrat je bila kriva predvsem realizacija, ne bi govoril o drugih stvareh. V ključnih trenutkih ob našem pritisku nismo dali gola. Prikazali smo dobri dve tretjini, zadetkov pa ni bilo. Vse skupaj je bilo preveč na silo in premalo s konceptom," je Brodnik ponovil besede.

Še bolj lačni

Jeseničani so tretji, Olimpija pa sedma. | Foto: Vid Ponikvar Jeseničani so tretji, Olimpija pa sedma. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija bo prepotrebne točke za končnico, trenutno je sedma, lovila v sredo, ko bo v Tivoliju gostoval Kitzbühel, nov derbi pa bo že konec leta na Jesenicah.

Kako bo Brodnikova ekipa poskušala obrniti stvari sebi v prid in izboljšati učinkovitost? "Treba je samo vztrajati, upati, da bomo dali gol, biti moramo še bolj lačni tega gola. Mora priti. Naredili bomo vse, da prekinemo ta niz. Dovolj časa je še, da stvari obrnemo."

Lestvica

1. Ritten 23 tekem – 56 točk
2. Asiago 23 – 51
3. HDD Sij Acroni Jesenice 21 – 48
4. Feldkirch 23 – 46  
5. Val Pusteria 23 – 42
6. Cortina 23 – 39 
7.  HK SŽ Olimpija 23 – 38
8.  Vipiteno 23 – 36 
9. Bregenzerwald 24 – 36
10. Zell am See 24– 34
11. Lustenau 23 – 31
12. Kitzbühel 22 – 27
13. Gherdenia 23 – 24
14. Red Bull Salzburg II 15 – 22
15.  Neumarkt 24 – 21
16. Fassa 23 – 17
17. KAC II 22 – 5

 

 

Ne spreglejte