Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eric Pance HDD Olimpija kariera

Petek, 5. 9. 2014, 19.46

8 let

Eric Pance končal hokejsko kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kot strela iz jasnega je udarila novica, da je Eric Pance pri komaj 23 letih končal kariero. Novico so nam potrdili pri Olimpiji, kjer Pancetovo odločitev obžalujejo.

Potem ko smo pisali, da razlog za neigranje Erica Panceta na torkovi tekmi proti Jesenicam naj ne bi bila bolezen, so nam iz kluba HDD Olimpija sporočili, da se je mladi napadalec odločil končati hokejsko pot. V zeleno-belem taboru obžalujejo odločitev 23-letnika, saj so od njega v prihajajoči sezoni pričakovali veliko.

V klubu, kjer pravijo, da je bil odlično pripravljen, so mu dali čas za premislek, a se je Pance pri zgolj 23 letih odločil, da ima dovolj. Odločitev naj ne bi bila od danes, ampak naj bi se v njem stvari nabirale že zadnje tri sezone. Zanimivo je, da je Eric Pance pogodbo za novo sezono z Olimpijo podpisal šele sredi avgusta, dobra dva tedna zatem pa rekel adijo. Pri Olimpiji njegovo odločitev spoštujejo in mu želijo vse najboljše na nadaljnji življenjski poti.

Vselej za Olimpijo, s kratkim švedskim in finskim postankom

Otrok Olimpije, ki bo o razlogih za svojo odločitev verjetno spregovoril, ko bo pravi čas za to, je večino kariere preživel pri tem ljubljanskem klubu, nosil pa tudi reprezentančni dres različnih selekcij, tudi članske.

Člansko klubsko pot pri zmajih je prvič okusil v sezoni 2006/2007, v sezoni 2008/2009 se je preizkušal v nižjih selekcijah švedskega kluba Malmö, nato pa ga je pot spet vodila v slovensko prestolnico, kjer je ostal do leta 2013. Po koncu sezone 2012/2013, ko je Olimpiji v slovo pomahal njegov brat Žiga, se je Eric podal v finsko drugo ligo, kjer je pri moštvu Hokki odigral sedem tekem, nato pa se spet vrnil k Olimpiji in z njo končal sezono. Kot je kazalo sredi avgusta, ko je z zeleno-belimi podaljšal sodelovanje za eno leto, je imel namen tu tudi ostati, a se je pozneje odločil drugače.

Ne spreglejte