Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2018,
17.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Natisni članek

Ivo Jan EIHC turnir slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 29. 10. 2018, 17.30

5 let, 5 mesecev

Seznam potnikov na novembrski turnir EIHC v Minsk

Popolna prevetritev. Kopica sprememb na Janovem seznamu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Ivo Jan | Ivo Jan je bil primoran dodobra prevetriti seznam potnikov na novembrski turnir v Minsk. | Foto Sportida

Ivo Jan je bil primoran dodobra prevetriti seznam potnikov na novembrski turnir v Minsk.

Foto: Sportida

Selektor hokejske reprezentance Ivo Jan je teden dni pred prvim reprezentančnim zborom sezone krepko prevetril prvotni seznam potnikov na turnir EIHC, ki ga bo med 8. in 10. novembrom gostil Minsk in na katerem rezultat ne bo v ospredju. Priložnost za dokazovanje bo uradno zaradi klubskih obveznosti in poškodb nekaterih dobilo še več nestandardnih članov reprezentance, pa tudi novincev. Slovenci bodo palice prekrižali z gostitelji, Francozi in Latvijci.

Reprezentanca se bo na prvem zboru v letošnji sezoni zbrala na Jesenicah v ponedeljek, 5. novembra 2018, sledila bo udeležba na mednarodnem turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge. Ta bo od 8. do 10. novembra v beloruski prestolnici Minsk, na njem pa se bodo pomerile reprezentance Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije.

To bo prvi od dveh pripravljalnih turnirjev nove sezone (drugi bo februarja na Bledu), medtem ko vrhunec reprezentančnega tekmovalnega obdobja rise čaka konec aprila v Kazahstanu, kjer se bodo na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A potegovali za eno od dveh vstopnic za vrnitev med elito.

Slovenci se bodo Belorusom zoperstavili v pomlajeni in manj izkušeni zasedbi. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Slovenci se bodo Belorusom zoperstavili v pomlajeni in manj izkušeni zasedbi. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Priložnost za dokazovanje

Jan je že pred časom povedal, da želi na teh turnirjih nekaterim standardnim članom ponuditi priložnost za počitek, spet drugim pa priložnost za dokazovanje. To bo po prenovljenem seznamu dobilo še več hokejistov, ki niso standardni člani reprezentance oziroma v njej sploh še niso sodelovali.

Slovenci se bodo v Belorusijo tako opravili s pomlajeno in v reprezentančnih pogledih precej manj izkušeno zasedbo. Spremembam na seznamu kandidatov so botrovale klubske obveznosti in tudi poškodbe, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije.

Na seznamu je po novem tudi vratar HK SŽ Olimpija Žan Us, pa tudi najboljši slovenski strelec v Alpski ligi, Jeseničan Tadej Čimžar. | Foto: Urban Meglič/Sportida Na seznamu je po novem tudi vratar HK SŽ Olimpija Žan Us, pa tudi najboljši slovenski strelec v Alpski ligi, Jeseničan Tadej Čimžar. Foto: Urban Meglič/Sportida

Tako sta na seznamu vratarjev Žan Us in Rok Stojanovič zamenjala Gašperja Krošlja in Matijo Pintariča, med branilci sta Miha Logar in Maks Selan nadomestila izkušena Blaža Gregorca in Žigo Pavlina, medtem ko so v napadalskih vrstah Luka Bašič, Gal Koren in Miha Zajc vskočili namesto Boštjana Goličiča, Aleša Mušiča in Jureta Sotlarja.

Slovenci bodo palice najprej prekrižali z Latvijci, nato domačini, za konec pa še s Francozi.

Če na turnirju v Belorusiji rezultat ne bo v ospredju, pa najpomembnejša misija slovensko odpravo čaka konec aprila v Astani na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda, na katerem se bo v družbi gostiteljev, Belorusov, Madžarov, Južne Koreje in Litve potegovala za eno od dveh vstopnic za preboj med elito. Še pred tem bo februarski turnir gostil Bled.

Reprezentanca za novembrski turnir 2018

Vratarji: Luka Gračnar (Poprad, slovaška Tipsport Liga), Rok Stojanovič (Lyon, Ligue Magnus), Žan Us (HK SŽ Olimpija, Alpska liga)
Branilci: Miha Logar (Strasbourg, Ligue Magnus), Aleksandar Magovac (Grenoble, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Karlovy Vary, češka Extraliga), Klemen Pretnar (Košice, slovaška Tipsport Lliga), Jurij Repe (Henrning Blue Fox, danska Metal Ligaen), Maks Selan (Milano, Alpska liga), Miha Štebih (Dukla Jihlava, druga češka liga)
Napadalci: Luka Bašič, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Nik Pem (vsi HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Andrej Hebar, Anže Ropret (oba UTE, Erste liga), Gregor Koblar, Gal Koren, Miha Zajc (vsi HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Anže Kuralt (Szefekesfehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (DVTK Jegesmedvék, slovaška Tipsport Liga), Nik Simšič (Medveščak Zagreb, liga EBEL)
Rezerve: vratar Žiga Kogovšek (HDD Jesenice, Alpska liga), branilec David Planko (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), napadalec Žan Jezovšek (HK SŽ Olimpija, Alpska liga)
 

 

Razpored tekem:

Četrtek, 8. novembra 2018
12.15 Slovenija - Latvija
16.15 Belorusija - Francija 

Petek, 9. novembra 2018
13.30 Francija - Latvija
17.30 Slovenija - Belorusija

Sobota, 10. novembra 2018
13.30 Slovenija - Francija
17.30 Belorusija - Latvija

Ne spreglejte