Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2014,
21.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Vancouver Canucks Minnesota Wild Winnipeg Jets New Jersey Devils Calgary Flames

Ponedeljek, 7. 4. 2014, 21.27

7 let, 12 mesecev

Dvajsetletnik dočakal krst in navdušil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Klavrn večer za gostitelje. Vsi trije, Vancouver, Winnipeg in New Jersey, so ostali brez točke, a tudi zadetkov. Calgary je s tesno zmago pri Hudičih poskrbel, da so se v končnico uvrstili Rangers.

V dvorani Prudential Center je blestel vratar Calgaryja Karri Ramo. Finec je ubranil vseh 31 strelov in drugič v karieri v ligi NHL ohranil mrežo nedotaknjeno. "Spominja me na Kiprusoffa," ga je s starejšim rojakom im klubsko legendo Calgaryja primerjal Mark Giordano, strelec edinega zadetka na srečanju v New Jerseyju. Calgary je z zmago omogočil hokejistom New York Rangers, da so si zagotovili končnico, čeprav v noči na torek sploh niso stopili na led. Vratar Hudičev Cory Schneider je ustavil 21 strelov, pri enem pa se mu ni izšlo. Takrat, ko je streljal Giordano. New Jersey je v škripcih, saj se mu izmika nastop v končnici lige NHL. Za Columbusom zaostaja tri točke.

Rački iz Anaheima so nadigrali Vancouver Canucks. Dvajsetletni vratar John Gibson je ubranil vseh 18 strelov in se na krstni tekmi v ligi NHL pohvalil s "shutoutom". Lani je blestel na mladinskem svetovnem prvenstvu, kjer je pomagal ZDA do zlate medalje, zdaj je zablestel še v najmočnejšem hokejskem klubskem tekmovanju na svetu. Prednost vodilnega Anaheima pred San Josejem v pacifiški diviziji po novem znaša tri točke.

Minnesota je preprečila Winnipegu, da bi v domači dvorani dosegel vsaj zadetek. Osrednji krivec je vratar Ilja Brizgalov. Hokejisti Jets so ga skušali premagati 24-krat, a brez uspeha. Dvoboj je odločil gol Charlieja Coyla v drugi tretjini. Minnesota je še korak bližje preboju v končnico. Brez izločilnega dela lahko ostane le še v primeru, če bo do konca sezone izgubila vse tri tekme, Phoenix pa dobil štiri srečanja zapored.

Ne spreglejte