Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 16.47

8 let

Dunaj je hvaležen bratoma Rodman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acronija Jesenic so v tekmi 1. kroga lige Ebel v gosteh izgubili proti moštvu Vienna Capitals s 4:6 (2:2, 1:2, 1:2).

Tako kot se je končala lanska sezona, se je pričela letošnja. V lanski sta se drevišnja tekmeca borila za vstop v končnico, tokrat pa oboji napovedujejo še korak naprej. In sodeč po prikazanem v polni dvorani Albert Schultz, med katerimi je bilo tudi sto jeseniških privržencev, sta obe moštvi na pravi poti.

Igrali bodo pomembno vlogo

Ena tekma sicer še ne more ponuditi končnega odgovora, a sodeč po izjemni igri obeh moštev, bodo Dunajčani, kakor tudi Jeseničani igrali pomembno vlogo v letošnjem prvenstvu. Pričakovan scenarij začetka tekme, ko naj bi domači napadli z vsem silami, so gostje že po 49. sekundah precej spremenili, a je vodstvo trajalo vsega 2 minuti in šestnajst sekund, ko je izenačil Marcel Rodman. Štiri minute kasneje so domači že vodili po zaslugi Marcelovega brata Davida, toda železarji so jih že po 23. sekundah ujeli in tekma je bila vnovič odprta.

Glavni vlogi pripadli vratarjema

V nadaljevanju prvega dela so imeli navidezno prednost domači, a so tudi gostje večkrat nevarno zapretili, glavni vlogi pa sta pripadli obema vratarjema, Jeanu Francoisu Labbeju pri domačih in Robertu Kristanu pri gostih. Srednji del je bil vnovič precej izenačen, s številnimi poskusi na obeh straneh, nekoliko srečnejši pa so bili gostitelji, zadeli so dvakrat v polno in na zadnji odmor odšli z minimalno prednostjo. Le-to pa so že po dobrih treh minutah zadnjega dela povišali na + 2, a za goste predaje ni bilo.

Pred koncem popustila koncentracija

Vajeti igre so prevzeli v svoje roke, na polovici zadnjega dela prišli vnovič na gol zaostanka, po pritisku na domača vrata pa jim je štiri minute pred koncem popustila koncentracija in domači navijači so začeli slaviti.

Zadovoljni pa so lahko tudi privrženci rdečih, kajti četa Klima Collinsa je prikazala všečno igro, veliko mero zbranosti in borbenosti, a žal jim na premieri ni uspelo streti močno okrepljenih rumenih. Železarji v nedeljo ob 18. uri na domačem ledu gostijo celovški KAC.

Ne spreglejte