Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
22.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Stanleyjev pokal končnica hokej

Torek, 21. 4. 2015, 22.14

8 let

Drama v Chicagu je trajala več kot sto minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Calgaryja in Chicaga so v konferenčnem četrtfinalu lige NHL povedli s 3:1 in so na pragu napredovanja, Washington je pokvaril zabavo v New Yorku, Detroit pa je ušel Tampi Bay.

V New Yorku je bilo vse pripravljeno za slavje domačih hokejistov, a so Islanders po podaljšku ostali brez zmage in vodstva v končnici. Washington je na krilih strelcev in podajalcev Aleksa Ovečkina in Nicklasa Backstroma, navdušil pa je tudi vratar Braden Holtby (36 ubranjenih strelov), osvojil newyorško dvorano Nassau Colliseum ter razmerje zmag v konferenčnem četrtfinalu lige NHL izenačil na 2:2. Zdaj se serija seli v prestolnico ZDA.

Rdeča krila so v Detroitu gladko s 3:0 odpravila Tampa Bay Lightning. Mladi domači vratar Petr Mrazek, ki ima le 23 let, je ubranil vseh 22 strelov in ostal prvič v končnici nepremagan. Detroit zdaj vodi z 2:1. Po poldrugem mesecu odsotnosti zaradi poškodbe roke se je vrnil Justin Abdelkader in prispeval podajo za zadnji zadetek Detroita.

Hokejisti Vancouvra so v Calgaryju zaman naskakovali izenačenje v četrtfinalni seriji. Zaostajajo z 1:3 in so blizu izpada. Pri gostiteljih se je z zadetkom in podajo izkazal Jiri Hudler, med strelce pa sta se vpisala še Johnny Gaudreau, ki je poskrbel za svoj strelski prvenec v končnici lige NHL, ter 18-letni up Sam Bennett. Častni zadetek za goste iz Kanade je prispeval švedski veteran Henrik Sedin. Calgary zdaj vodi s 3:1 v zmagah in je na dobri poti, da prvič po 11 letih v končnici NHL napreduje v drugi krog.

Srečanje med Chicagom in Nashvillom se je zavleklo. Po rednem delu je bilo 2:2, nato je nastopil čas za podaljšek. V končnici lige NHL traja 20 minut, a ni bil bogat z zadetki, zato je bil potreben še en del. Ponovno je ostalo pri 2:2, tako da so gledalci spremljali še tretji del podaljška, takrat pa je ravno na začetku 102. minute v polno zadel Brent Seabrook in popeljal Chicago do pomembnega vodstva s 3:1 v zmagah.

Ne spreglejte