Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 14.48

8 let

Dobro formo potrdili tudi v Linzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 5. kroga lige Ebel v gosteh premagali moštvo Black Wings Linz s 4:1 (3:1, 0:0, 1:0).

Potem ko so hokejisti ZM Olimpije z zmago v vnaprej odigrani tekmi v Salzburgu poskrbeli, da se je prvič v zgodovini avstrijske lige prav na vrhu znašlo neavstrijsko moštvo, so dobro formo potrdili tudi v Linzu. Po prvakih, hokejistih Red Bulla, so Ljubljančani premagali še lanske polfinaliste iz Linza.

Začetek je bil za Zmaje težak, saj so gostitelji silovito pritisnili. Toda Olimpija ima res neverjetnega vratarja Alexa Westlunda, ki je z izjemo strogo dosojenega kazenskega strela - v deveti minuti ga je izkoristil Gregor Baumgartner -, zaustavil prav vse strele gostiteljev. Po vodilnem zadetku domačih pa slovenski prvaki niso dolgo zaostajali. Že nekaj minut kasneje je zadel Ryan Jardine, potem pa je v 14. minuti, ko je bila na ledu na vsaki strani četverica, svoj premierni gol v zeleno-belem dresu dosegel Kenny Corupe. Piko na i učinkoviti prvi tretjini Ljubljančanov je postavil v zadnjem času zelo učinkoviti branilec Kevin Mitchell, takrat je imelo gostujoče moštvo na ledu dva igralca več.

Westlund znova blestel

Glasni domači navijači so komaj verjeli dogajanju na ledu. Po pričakovanju so domači tudi v drugi tretjini močno pritisnili, imeli tudi osem minut igralca več na ledu, toda razpoloženi Westlund je zlahka krotil vse poskuse domačih. V zadnjem delu pa je sleherno željo Linza po preobratu v 51. minuti z lepim zadetkom zatrl Jaka Avgustinčič, ki je zadel levi zgornji kot vrat domačega vratarja.

Ljubljančani so se z novo zmago utrdili na vrhu lestvice in imajo z dvema točkama iz Linza odlično popotnico pred nedeljskim prvim letošnjim velikim derbijem z Jeseničani v ligi Ebel.

Ne spreglejte