Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kvalifikacije rokomet evropsko prvenstvo

Petek, 7. 12. 2007, 17.26

8 let

Dober začetek, slab konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti beljaškega moštva VSV so v tekmi 20. kroga lige Ebel premagali Acroni Jesenice s 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) in s tem preprečili ''železarjem'', da bi prišli še do trinajste zaporedne zmage.

Hokejisti Acroni Jesenic so lovili rekordno 13. zmago na zahtevni tekmi v peklu beljaške mestne dvorane, ki je bila napolnjena skoraj do zadnjega kotička, med navijači pa je bilo tudi okrog 500 privržencev Jesenic.

Ko so Železarji prek Connyja Strömberga zadeli že po slabih treh minutah, je bil optimizem na tribunah še večji. Toda domači so se vrnili že po dobri minuti in pol. Jeseniški obrambi je ušel Markus Peintner in v samostojnem predoru ukanil vratarja Roberta Kristana. Gorenjci so po izenačenju prevzeli pobudo, drugi zadetek je visel v zraku, toda domači vratar Gert Prohaska se je večkrat izkazal, Železarji pa so svojim navijačem povzročili tudi nekaj sivih las, kajti dobro minuto so igrali z dvema igralcema več, a je Paul Healey zadel le vratnico. Ko je že vse kazalo na neodločen razplet v prvi tretjini, je jeseniški vratar Robert Kristan 21 sekund pred zvokom sirene nespretno posredoval za svojimi vrati, do ploščka se je dokopal Bousquet in svoje moštvo popeljal v minimalno vodstvo.

Neučinkoviti Jeseničani

Minimalno prednost so domači hokejisti uspešno branili tudi v nadaljevanju, čeprav so imeli gostje pobudo, a vnovič so bili izredno neučinkoviti ob številčni prednosti, kajti tudi v drugi tretjini so imeli dva igralca več na ledu, tokrat 49 sekund, a se domača mreža ni zatresla. Jeseničani so sicer več napadali, bili pa so premalo odločni pri zaključnih strelih in tudi nekoliko nezbrani. Domači so se opredelili za obrambno igro z nasprotnimi napadi. Enega takšnih je uspešno zaključil Martin Oraze na polovici drugega dela in dva zadetka naskoka za Beljačane sta bila že odlična popotnica za četo Grega Holsta.

Značilnega pritiska Gorenjcev z zadnjih tekem nato v odločilnih 20 minutah ni bilo, igra je bila premlačna, domači pa so napade gostov uspešno zaustavljali že pred modro črto, zato so bili poskusi čete Kima Collinsa tokrat bolj redki. Domači so igrali zelo mirno in preudarno ter tekmo uspešno pripeljali do konca. Na ta način so Jeseničani končali niz zmag ter izgubili tudi trenutno prvo mesto na lestvici, na katerega pa se lahko vrnejo že v petek, ko bodo na domači ledeni ploskvi že drugič v tednu dni gostili Dunajčane. Slednji na Jesenice spet prihajajo kot vodilna ekipa lige Ebel, saj so doma visoko odpravili Celovčane.

Ne spreglejte