Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 6. 2012,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings New Jersey Devils Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 6. 6. 2012, 15.48

7 let, 12 mesecev

Devils ostajajo pri življenju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v četrti tekmi finala hokejske lige NHL doma z 1:3 izgubili proti New Jersey Devils, ki tako še ostajajo v boju za Stanleyjev pokal.

Kralji so klonili šele tretjič v končnici, a vse tri poraze so si prislužili prav na četrtih tekmah serij. V četrtfinalu zahodne konference proti Vancouvru, pa nato v finalu zahodne konference proti Phoenixu in zdaj še v finalu Stanleyjevega pokala proti New Jerseyju. Los Angeles v zmagah zdaj vodi s 3:1, serija pa se spet seli v Newark.

Hudiči so prvi sprožili strel na vrata Jonathana Quicka, a kakšnega očitnega pritiska na obrambo Los Angelesa niso zmogli vršiti. Kralji so v začetku 40-letnega Martina Brodeurja v vratih New Jerseyja preizkušali z nevarnejšimi akcijami. Ta je imel še posebej veliko dela v 4. minuti tekme, ko je bil zaradi spotikanja izključen kapetan Devilsov Zach Parise, vendar Kralji dveh minut igre z igralcem več niso kronali z zadetkom. Sledili sta dve zaporedni izključitvi pri domačem moštvu - Jarret Stoll v 6. minuti zaradi zadrževanja s palico in Dustin Brown v 8. zaradi spotikanja -, a Quick je po nekaj izjemnih obrambah ostal nepremagan, z obrambnimi nalogami pa se je dobro spoprijel tudi 24-letni Hrušičan Anže Kopitar. Dobri dve minuti pred koncem prve tretjine je Brodeurja po močnem strelu Dustina Browna rešila vratnica, samostojni prodor Anžeta Kopitarja v zadnji minuti tretjine pa je s prekrškom ustavil Bryce Salvador. Razmerje strelov v prvih 20. minutah je bilo 8:7 za New Jersey.

Hudiči so drugo tretjino začeli z igralcem manj - Salvadorju je ostalo nekaj čez minuto kazni -, a do spremembe izida ni prišlo, na obeh straneh se je zvrstilo nekaj nevarnih akcij, vendar brez pravih strelov na vrata obeh čuvajev mreže. V 29. minuti tekme si je New Jersey prislužil še tretjo malo kazen, spet je bil v akciji Bryce Salvador in spet Kraljem "power-playja" ni uspelo izkoristiti z zadetkom. Jeff Carter se je dobre štiri minute pred koncem tretjine sam znašel pred Brodeurjem, ta pa je ostal zbran in rojakov strel brez večjih težav ubranil. Izid po 40 minutah tekme je ostal 0:0, razmerje v strelih na gol pa je bilo 14:11 za Kralje (7:3 v drugi tretjini).

Izjemno lepa priložnost za zadetek se je v začetku zadnje tretjine ponudila Simonu Gagneju in Trevorju Lewisu, ki sta se v napadu znašla proti le enemu branilcu Hudičev, a po lepi Gagnejevi podaji Lewis ploščka ni uspel spraviti za hrbet razpoloženega Brodeurja. Ta je za povišan krvni tlak navijačev moštva Devils poskrbel v 47. minuti, ko je izpred svojih vrat nerodno odbil plošček v Brownovo palico, ta pa se je skorajda skotalil v gol. V 48. minuti pa je padel prvi gol, Hudiči so napadli, Zubrusov strel od daleč je sicer končal v bloku LA-ja, a se je odbil Patriku Eliašu pred noge in temu ni bilo težko premagati nepripravljenega Quicka. Vodstvo New Jerseyja pa ni trajalo dolgo, v 49. minuti je za izenačenje poskrbel Drew Doughty, ki je s strelom od daleč poslal plošček v mrežo med Brodeurjevima nogama. Asistenta pri tem zadetku sta bila Anže Kopitar in Mike Richards. Slabih šest minut pred koncem tretjine se je priložnost za zadetek po podaji Browna ponudila Kopitarju, a ploščka ni dobro zadel, je pa na drugi strani v 56. minuti tekme akcijo hladnokrvno zaključil Adam Henrique, ki je s strelom na prvo vratnico premagal Quicka. V zadnjih 30 sekundah tekme so Kralji vratarja nadomestili s šestim napadalcem, namesto izenačenja pa so dobili še lahek tretji gol, med strelce se je vpisal Ilja Kovalčuk.

Ne spreglejte