Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
20.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

David Rodman hokej HDD Jesenice

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 20.23

6 let, 6 mesecev

Zaigral bo v torek proti Olimpiji

David Rodman se vrača na Jesenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
David Rodman | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Izkušeni slovenski napadalec David Rodman se v tekmovalni ritem vrača po težki poškodbi križnih vezi. Vsaj začasno, pogodba je sklenjena za en mesec, bo oblekel dres Jesenic, ki jim bo pomagal že na torkovem superpokalnem obračunu z Olimpijo v Podmežakli (19.30).

Ko smo pred dobrim tednom preverili, kako napreduje okrevanje dolgoletnega reprezentanta Davida Rodmana, nam je postregel s spodbudnimi novicami: "Ste me že odpisali (smeh, op. a.)? Imam zeleno luč. Zdravniki so rekli, da lahko začnem na polno." Ob našem vprašanju, ali obstaja možnost, da ga spet vidimo v dresu železarjev, pa dodal "nikoli ne reci nikoli".

Najprej za en mesec, nato morda dlje

In zgodilo se je prav to, 33-letnik se je odločil, da se bo v tekmovalni ritem po šestih mesecih vrnil v jeseniškem dresu, ki ga je zadnjič nosil v sezoni 2008/09. Z Jesenicami se je dogovoril za enomesečno sodelovanje z možnostjo podaljšanja.

"Poškodba je precej neugodna, zahteva kar šest mesecev rehabilitacije, za hokejista pa je to dolga doba. V tem času sem veliko delal, veliko sem se posvečal vadbi, da sem ohranil koleno gibljivo in nogo dovolj močno.

Kolikor se poznam, sem dobro telesno pripravljen. Treniral sem dobro in tudi veliko. Manjkajo pa mi tekme. Tekma in trening se precej razlikujeta, pravo pripravljenost igralcu pa dajo le dobre tekme. Mislim, da bom po nekaj nastopih v pravem ritmu," je Rodman v klubski diktafon dal vedeti, da je poškodba (strgane križne vezi) skorajda pozabljena.

"Proti Olimpiji se ne igra, proti Olimpiji se zmaguje," pred torkovo vrnitvijo v tekmovalni ritem, ko bo zaigral proti večnemu tekmecu, sporoča 33-letni napadalec. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Proti Olimpiji se ne igra, proti Olimpiji se zmaguje," pred torkovo vrnitvijo v tekmovalni ritem, ko bo zaigral proti večnemu tekmecu, sporoča 33-letni napadalec. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Vrača se na obračunu proti Olimpiji

"Kar sem spremljal nastope Jesenic, lahko rečem, da so igrali zelo dobro," o svojem novem kolektivu pravi Rodman, čigar izkušnje bodo železarjem prišle še kako prav, sploh zdaj ko so za vsaj dva meseca izgubili izkušenega Nathana DiCasmirra (v soboto je utrpel večkratni zlom palčne kosti in bo operiran v četrtek), ki ga bo povratnik v rdečem dresu zamenjal v prvem napadu.

Za Jesenice bo prvič zaigral že v torek, ko se bodo Jeseničani na domačem ledu ob 19.30 za superpokalno lovoriko pomerili z Olimpijo. "Proti Olimpiji se ne igra, proti Olimpiji se zmaguje," je pred obračunom še sporočil Rodman.

Na ledu je tudi že Boštjan Goličič

Podobno poškodbo je nekaj dni pred Rodmanom utrpel Boštjan Goličič, ki je prav tako moral na polletno okrevanje. Slovenski napadalec se je že vrnil na ledene ploskve in pretekli petek odigral prvo tekmo za svoj nov klub Grenoble.

Ne spreglejte