Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
21.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

David Rodman Boštjan Goličič Edo Terglav Grenoble Ligue Magnus

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 21.34

6 let, 6 mesecev

Tudi v prihodnji sezoni med volkovi

David Rodman in Boštjan Goličič ostajata člana Grenobla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Boštjan Goličič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentančna napadalca bosta tudi v prihodnje drsala v dresu Grenobla, katerega člana sta bila že v pretekli sezoni, še  naprej pa ga bo vodil Slovenec Edo Terglav.

Francija ostaja priljubljena dežela slovenskih hokejistov. Tudi v prihajajočem tekmovalnem obdobju bo v deželi galskih petelinov drsalo lepo število naših oklepnikov. Med njimi bosta Boštjan Goličič in David Rodman, ki ostajata zvesta Grenoblu. Za volkove, s katerimi sta obstala v polfinalu francoskega prvenstva, sta oba premierno zaigrala v zadnji sezoni.

Goličič je bil tako v rednem delu kot v končnici drugi najučinkovitejši igralec kluba (na 48 tekmah je dosegel 21 zadetkov in 28 podaj). Tudi Rodman, ki se je moštvu pridružil sredi novembra, je bil eden od najbolj razpoloženih mož (na 37 tekmah je v statistiko vpisal 12 zadetkov in 30 podaj).

David Rodman se je Grenoblu pridružil sredi novembra in bil eden od tistih z najbolj bogato točkovno statistiko. | Foto: Vid Ponikvar David Rodman se je Grenoblu pridružil sredi novembra in bil eden od tistih z najbolj bogato točkovno statistiko. Foto: Vid Ponikvar Oba sta se z Grenoblom dogovorila za podaljšanje sodelovanja za eno leto. Za 27-letnga Goličiča bo to šesta sezona v Franciji, za 33-letnega Rodmana pa druga. V prihodnje jima družbe ne bo več delal Anže Kuralt, ki naj bi kariero nadaljeval pri klubskih nasprotnikih.

Klub pa bo še tri leta vodil pomočnik slovenske reprezentance Edo Terglav. Sedemintridesetletnika so strategi Saxoprint Ligue Magnus izbrali za najboljšega trenerja sezone, že pred tem pa si je prislužil triletno podaljšanje.

Med drugim je Terglavovim v tej sezoni uspela rekordna serija zmag. Med 23. oktobrom in 3. januarjem jih ni premagal nihče, zmagali so 20-krat zapored, kar je rekord kluba. Februarja so postali še francoski pokalni prvaki.

Francoska četica

Ob omenjenih bodo v najkakovostnejši francoski hokejski ligi igrali še vratar Andrej Hočevar in branilec Gašpr Sušanj (oba Epinal), najboljši vratar pretekle sezone v ligi Matija Pintarič (Rouen) in napadalec Jaka Ankerst (Lyon). Lyon bo še naprej vodil Mitja Šivic.

Ne spreglejte