Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Liga INL Triglav Kranj

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 8.59

8 let

Črna nedelja za slovenske klube

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nedelja je bila za slovenske ekipe v ligi INL povsem neuspešna. Vseh pet ekip je namreč izgubilo svoj obračun, le Triglavu iz Kranja je uspelo priti vsaj do točke. Maribor še naprej brez točke.

Po uspešni premieri pred domačimi navijači so se "železarji" odpravili po nove tri točke v Zell am See. Začetek je bil odličen, David Sefič se je med strelce vpisal že po vsega 18 sekundah igre, v četrti minuti pa je isti igralec povišal rezultat na 2:0. V prvi tretjini se je med strelce vpisal še Aleš Remar. Drugi del igre sta mreži mirovali, tako so imeli Gorenjci pred zadnjim delom kar tri zadetke prednosti. A tretja tretjina se ni začela najbolje. Domači so potrebovali 25 sekund, da so ob igralcu več dosegli prvi zadetek na tekmi. Ta jim je dal krila in v 45. minuti so imeli le še gol zaostanka. Severni medvedi so se podali v lov na izenačenje, ki so ga dosegli sedem minut pred piskom sirene. Ko je že kazalo, da po rednem delu ne bomo dobili zmagovalca, je 11 sekund pred koncem v polno zadel Franz Wilfan in Jeseničanom prizadejal še tretji gostujoči poraz. Pri Zell am Seeju sta bila s tremi točkami nezaustavljiva Petr Vala in Franz Wilfan.

Po sobotnem porazu proti Zell am Seeju so imeli Triglavani v nedeljo pred domačimi navijači popravni izpit proti Lustenauu. Vendar pa se ni začelo po željah "orlov", Avstrijci so imeli v 14. minuti že prednost treh zadetkov. Nato pa se je začel šov Nejca Hočevarja, ki je najprej znižal na 1:3. Avstrijci so nato znova povedli s +3, a je še pred koncem druge tretjine Hočevar znova znižal (2:4). V zadnji tretjini so Kranjčani stopili na plin, na zadetek zaostanka jih je približal Tadej Čimžar, med podajalce se je vpisal tudi Hočevar, ki je v 44. minuti poskrbel za izenačenje in dosegel "hat-trick". Popolnega preobrata izbranci Gorazda Drinovca niso dosegli, v podaljšku so "levi" zabili še peti zadetek in tako zmagali.

Eppan je še edina ekipa, ki ima stoodstotni izkupiček, prav Slavija pa je bila zelo blizu, da bi mu odščipnila prvo točko. Moštvi sta sicer bili celotno srečanje osredotočeni predvsem na obrambo, tako da navijači niso videli veliko število priložnosti. So pa bolje začeli "pirati", ki so po šestih minutah vodili že z 2:0. Po dveh tretjinah so domači vodili s 3:0, dva zadetka je dosegel Patrik Wallenberg. In medtem ko so se hokejisti Eppana že spogledovali z zmago, so imeli pri Slaviji drugačne načrte. V obdobju 20 sekund so zadeli kar dvakrat, med strelce sta se vpisala Matic Jančar in Klemen Sodržnik, in se povsem vrnili v igro. Na koncu jim je vseeno malo zmanjkalo za kaj več od častnega poraza. Izbranci Jake Avgustinčiča bodo morali na višjo raven dvigniti predvsem učinkovitost.

Mariborčani kot edini v tekmovanju ostajajo na dnu lestvice brez osvojene točke. Za njimi je zahtevno gostovanje, saj so se pomerili z aktualnim prvakom Bregenzerwaldom. V prvi tretjini sta mreži mirovali, domačini pa so v drugem delu igre povedli ob igralcu manj prek Stefana Häussleja. V zadnji tretjini je dvakrat udaril še Peter Lenes, Mariborčanom pa ni uspelo doseči častnega zadetka.

Blejci so zabeležili nov visok poraz. V prvi tretjini so še uspeli držati korak z nasprotniki, Tadej Burazin je ob igralcu več izenačil rezultat na 1:1. Prva tretjina se je sicer končala z vodstvom Gardene z 2:1. Nato pa so italijanski hokejisti izkoristili svoje izkušnje in iz minute v minuto poviševali prednost. Na koncu so zmagali z 11:1.

Ne spreglejte