SiolNET. Sportal Hokej
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čas za prvo zmago v predtekmovanju?

3

termometer

Od 29. aprila do 15. maja se bodo hokejisti borili za naslov svetovnega prvaka, med elito bo nastopila tudi Slovenija. Slednja bo šestič nastopila v eminentni družbi, v kateri se bo skušala obdržati.

Pred reprezentancami je vrhunec sezone, saj jih čakajo nastopi na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Organizacija je letos zaupana Slovaški, tekmovanje bo potekalo v dveh mestih, Bratislavi in Košicah. Za Slovenijo bo to šesti nastop med elito, že petič pa bo v predtekmovanju nastopila proti državi organizatorki tekmovanja.

''Risi'' bodo nastopili v težki skupini, vendar pa v najvišjem razredu hokeja lahkih nasprotnikov tako ali tako ni. Že prvi dan jih namreč čakajo domačini, ki po ne najbolj prepričljivih predstavah v zadnjih letih želijo tokrat pokazati nekaj več in bodo okrepljeni z igralci, ki igrajo v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Slovaki bodo imeli na svoji strani tudi navijače, a si kakršnegakoli podcenjevanja ne bodo smeli privoščiti, saj so Slovenci v preteklosti že dokazali, da se lahko brez težav kosajo z njimi. O Rusih je tako ali tako brezpredmetno izgubljati besede, za konec pa bo Slovenija skušala do zmage priti proti Nemčiji, s katero pa na dosedanjih osmih obračunih še ni okusila slasti zmage. A vsaka stvar se vedno zgodi prvič in če bodo igralci zaupali v svoje sposobnosti, so vsekakor sposobni priti do prve zmage proti Nemčiji, kot tudi v predtekmovanju. Selektor Matjaž Kopitar sicer ne bo mogel računati na vse razpoložljive moči, doma so ostali poškodovani Anže Kopitar, Edo Terglav in Jan Urbas, medtem ko je Detroit prižgal Janu Muršaku rdečo luč.

V kolikor slovenskim fantom ne bo uspelo zagotoviti obstanka že v predtekmovanju, jih čakajo boji v skupini za obstanek. In obstoj med elito bo izjemnega pomena, saj bo v prihodnji sezoni prišlo do spremembe sistema, divizija I bo namreč skrčena, tako da bo vnovičen preboj v najvišji razred veliko težje dosegljiv.

Naslov prvaka branijo Čehi, ki so v zadnjem finalu presenetili Ruse. Tudi letos so favoriti isti, Rusi, Kanadčani, Čehi, Finci in Švedi, medtem ko imajo ZDA za odtenek slabšo ekipo, a računa na homogenost. Visoko želijo poseči tudi Slovaki, ki bodo, kot že omenjeno, imeli ogromno pomoč s tribun. Preostale reprezentance bodo skušale mešati štrene favoritom in priti do četrtfinala. Presenečenja na posameznih tekmah ne bodo nič novega, lepo število jih je bilo že na zadnjem prvenstvu, pri bojih za odličja pa bo do teh prišlo veliko težje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin