Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
16.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 16.25

7 let, 12 mesecev

Brind'Amour v pokoj, Modano bi še igral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medtem ko se je 39-letni Rod Brind'Amour po 21 sezonah odločil, da konča bogato kariero, pa bi 40-letni Mike Modano, ki ima za sabo 20 sezon v ligi NHL, še naprej tresel mreže.

Po 21 sezonah je Rod Brind'Amour obesil drsalke na klin, kljub temu pa ostaja zvest Carolini, saj ga bo v klubu čakalo delovno mesto. Dolgoletni kapetan je imel podpisano sicer še enoletno pogodbo, ki bi mu nanesla tri milijona ameriških dolarjev. S klubom se je odgovoril, da slednji odkupi to pogodbo za dva milijona, ki jih bo prejel v dveh letih. S tem bodo pri moštvu sprostili del proračuna, saj se je vodstvo odločilo, da bo prenovilo ekipo. Kanadčanu je predlog na sestanku predstavil generalni direktor kluba in 39-letnik, ki bi lahko zaigral za drug klub, se je odločil, da se bo poslovil od igranja pri moštvu, za katerega je igral devet in pol sezon.

Pred tem je igralec, ki je v rednem delu lige NHL zbral nekaj manj kot 1500 tekem in nekaj manj kot 1200 točk, igral še za Philadelphio Flyers in St. Louis Blues. S Hurricans se je v sezoni 2005/06 veselil naslova Stanleyjevega zmagovalca, dvakrat pa je bil proglašen za najbolj defenzivnega napadalca (2005/06 in 2006/07). O koncu kariere so se mnogi začeli spraševati že med sezono, ki je bila zanj najslabša doslej. Na 80 tekmah je dosegel vsega 19 točk, zaradi tega ga je trener preselil v četrto napadalno trojko, prav tako pa je moral januarja predati kapetanski trak Ericu Staalu. Generalni direktor se bo z 39-letnim napadalcem pogovoril po poroki slednjega, ki bo v kratkem.

Modano ubral drugačno pot

Za povsem drugačno potezo pa se je odločil Mike Modano, ki je bil od vsega zvest Zvezdam. Najprej je igral za Minnesoto North Stars, nato pa se s franšizo preselil v Dallas. Kljub temu, da je bil najboljši ameriški strelec v ligi NHL toliko časa zvest ekipi, pa ga generalni direktor Joe Nieuwendyk ne vidi več v garderobi. To pa 40-letnega ne bo zaustavilo, da bi prenehal z aktivnim igranjem, saj si že išče novega delodajalca. Vendar pa ima tudi slednji za sabo najslabšo sezono doslej in na poletnih taborih bo moral pokazati kar nekaj, da ga bo kdo vzel v ekipo.

Ne spreglejte