Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2009,
12.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 25. 3. 2009, 12.28

8 let, 3 mesece

Bo Gillet prodal Canadiens in Liverpool?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Lastnik Montreal Canadiens in solastnik nogometnega kluba Liverpool, George Gillet, je dejal, da še ni sprejel dokončne odločitve o prodaji katerega od omenjenih klubov.

Recesiji se ni mogel ogniti niti ameriški poslovnež George Gillet, ki ima v lasti hokejski klub Montreal Canadiens in solastnini angleški nogometni klub Liverpool. Slednjega ima v solastnini s Tomom Hicksom, ki je sicer lastnik hokejskega moštva Dallas Stars. Gillet je že najel finančna podjetja, ki bodo ugotovila oziroma znova ocenila vrednost njegovih naložb v vrednostne papirje: "Najeli smo svetovalce v različnih državah, ki bodo ocenili vrednost naložb. To še ne pomeni, da bom prodal kakšen klub."

Pod veliko večjim vprašanjem je njegov lastniški delež pri angleškem klubu, saj se bliža julij, ki je datum, ko bi moralo priti do refinanciranja posojila. Ta finančni paket v višini 451 milijonov ameriških dolarjev bi moral biti obnovljen po pol leta. Ta je bil tudi odobren s strani dveh bank, Royal Bank of Scotland in U.S. investment bank Wachovia. Vendar ima škotska banka velike izgube in je vprašanja ali je sploh zmožna podaljšati financiranje kredita. Bi pa Gillet potreboval za prodajo svojega deleža pri Liverpoolu odobritev s strani Hicksa.

Gillet ima pri Montreal Canadiens 80,1-odstotni lastninski delež in je lastnik dvorane Bell Centre, kjer najtrofejnejši klub v ligi NHL igra tekme. Moštvo je kupil za 275 milijonov kanadskih dolarjev, pri tem je 140 milijonov kanadskih dolarjev plačal s posojili. Je tudi lastnik moštva Gillet Evernham NASCAR team.

Ne spreglejte