Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2013,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga INL hokej Nejc Berlisk

Nedelja, 27. 10. 2013, 12.57

8 let

Berlisk s strelom strgal mrežo, ničli Bleda in Triglava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Zalogu so navijači videli napeto tekmo, ki jo je odločil en sam zadetek, dosegli so ga domači. Jesenice so zmagale v Mariboru, visoko pa sta izgubila Bled in Kranj, ki jima ni uspelo doseči zadetka.

V Zalogu so navijači videli obračun obeh vratarjev, ki sta bila prvi imeni. Na obeh straneh je bilo kar lepo število strelov, na koncu pa je vratarski dvoboj dobil Uroš Puš, ki je zaustavil vseh 30 strelov na svoja vrata. Na drugi strani je imel Daniel Morandell celo tri obrambe več, vendar je prejel en zadetek. Tega je ob igralcu več v 55. minuti dosegel Tilen Zagorc Pilko, podala pa sta mu Luka Šimunovič in Luka Ščaš. Z zmago je Slavija znova napredovala v zgodnji del lestvice in je v ligi INL najvišje uvrščena slovenska ekipa.

Mariborčanom tudi v sedmem poskusu ni uspelo priti do ene točke v ligi INL. Tokrat so bili daleč od kakršnegakoli presenečenja, Jeseničani so suvereno zmagali. Po vsega desetih minutah igre so železarji vodili s 3:0, pri vseh zadetkih se je med podajalce vpisal branilec Anže Zupančič. Tudi v drugi tretjini ni bilo nič drugače, ob igralcu več je na 4:0 povišal Nejc Berlisk, ki je sprožil tako močan strel, da je strgal mrežo na golu, tako da sodnik sprva sploh ni dosodil gola. Kmalu zatem so na obeh straneh zamenjali vratarja. Sledila je petarda v mreži lisjakov, ki pa so v 34. minuti le dosegli prvi gol na tekmi, med strelce se je vpisal Aljaž Ogrizek. V zadnji tretjini je na vsaki strani padel še po en zadetek, navijači pa so videli tudi nekaj petelinjenja.

Blejci so v gosteh pri Lustenauu pričakovano izgubili, že po prvi tretjini so zaostajali s tremi zadetki razlike, v drugi pa so domači hokejisti zabili še štiri gole. V zadnji tretjini je Lustenau le nekoliko znižal ritem igre, tako da se je veselil zmage s 7:0.

Kranjčani so na gostovanju v Italiji doživeli kar manjšo katastrofo, saj so se domov vrnili kar z devetimi zadetki v svoji mreži. Po dveh tretjinah so zaostajali z 0:4, v prvem in drugem delu igre so prejeli po dva gola, v zadnji tretjini pa so povsem popustili, prejeli še pet zadetkov in zapustili igrišče sklonjenih glav.

Ne spreglejte