Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
29. 4. 2015,
22.40

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi priprave Berlin Nemčija Ostrava

Sreda, 29. 4. 2015, 22.40

5 let, 2 meseca

Berlinska generalka brez želene pike na i

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski hokejisti so na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Ostravi v Berlinu po streljanju kazenskih strelov klonili pred Nemčijo (3:4).

Potem ko so v pripravljalnem obdobju izbranci selektorja Matjaža Kopitarja ugnali Hrvate, Madžare, Avstrijce in dvakrat tudi Japonce, so v generalki pred bližajočim se svetovnim prvenstvom na Češkem izgubili v obračunu z najmočnejšim tekmecem Nemčijo. Usodni udarec so gostitelji Slovencem v Berlinu zadali v osmi seriji kazenskih strelov, ko je v polno zadel Kai Hospelt, medtem ko Goličičev plošček ni našel poti do mreže. Pred tem so svojo priložnost zapravili tudi Anže Kopitar, Žiga Jeglič, Ken Ograjenšek in Robert Sabolič, v polno pa sta zadela Jan Muršak in Rok Tičar.

Glasen aplavz Kopitarju

Nemci so tekmo gostili v dvorani Wellblechpalast v vzhodnem delu Berlina in ji, čeprav je približno 4.600 navijačev napolnilo dvorano, niso namenjali pretirano velike pozornosti. Še največ besed so namenili Anžetu Kopitarju, ki so ga označili za nespornega zvezdnika dvoboja in mu ob predstavitvi namenili glasen aplavz.

Član severnoameriškega poklicnega moštva Los Angeles Kings, ki je v sezoni branjenja naslova prvaka presenetljivo ostalo pred vrati končnice, zaradi česar je Hrušičan znova oblekel slovenski dres, je upravičil visoka pričakovanja. Ko je bila na ledu napadalna trojka z njim, Urbasom in Muršakom, je bilo za nemška vrata resnično nevarno.

Selektorjev sin, ki je po olimpijskih igrah v Sočiju še drugo leto zapored oblekel reprezentančni dres, je v z goli najbolj radodarni drugi tretjini pokazal tudi drobec iz svoje strelske zakladnice. V 38. minuti je namreč lepo izkoristil luknjo v domači obrambi in poslal plošček v mrežo. Pred tem je že v prvi tretjini gol za Slovenijo po podaji Robarja in Tičarja dosegel Klemen Pretnar, tedaj za edino slovensko vodstvo na tekmi (1:0).

Matjaž Kopitar: Ni še vse tako, kot mora biti

Nemci so si sicer pot do zmage tlakovali s premočjo v drugi tretjini. Le nekaj minut zatem, ko so risi skušali izkoristiti igro z igralcem več, a ostali praznih rok, sta v polno zadela Yasim Ezlih in Michael Wolf. Na pragu zmage so bili tudi v zadnji tretjini, ko je zadel Patrcik Hager, a je Žiga Pance le izsilil podaljšek, v katerem ni bilo golov.

"Škoda, želeli smo se z zmago podati na Češko, zato je bila to generalka brez pike na i. Toda to je bil najtežji nasprotnik do zdaj, zato smo lahko z marsičim tudi zadovoljni," je po tekmi dejal kapetan Tomaž Razingar, selektor Matjaž Kopitar pa ga je dopolnil: "Res je, določeni deli so dobri, a marsikaj še ni tako, kot mora biti. To je višja raven, na kateri se napake hitro kaznujejo. Ne smemo si jih dovoliti, a do začetka SP imamo še nekaj časa."

Ne spreglejte