Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 1. 2015,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Sreda, 21. 1. 2015, 17.55

8 let

Anže Kopitar je razočaran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Anže Kopitar in Los Angeles Kings so v noči na četrtek gostovali pri San Jose Sharks in doživeli četrti zaporedni poraz. Naš hokejist je v statistiko vpisal podajo.

Tik pred odmorom za tekmo zvezd so aktualni prvaki lige NHL Los Angeles Kings izven pozicij, ki vodijo v razigravanje oziroma ponujajo možnost za ubranitev lovorike. Z izkupičkom 20 zmag, 15 porazov in 12 točk iz kazenskih strelov si trenutno delijo deveto mesto na zahodu. Novo sol na rane jim je natresel San Jose, ki jih je premagal s 4:2. Kopitar je bil dvakrat podajalec; prvega za 1:1 je dosegel Dustin Brown, drugega dobrih dvajset sekund pred koncem na 3:2 pa je zabil Jeff Carter.

"Nad uvrstitvijo na lestvici (deveto mesto zahodne konference, peto pacifiške divizije, op. a.) smo razočarani. V prihodnjih petih ali šestih dneh bomo morali ugotoviti, kako naprej. Ko se bomo vrnili s premora, bomo morali zaigrati bolj napadalno, z več želje, agresivneje," je po novem porazu dejal dvakratni podajalec Anže Kopitar, ki se je strinjal, da bi morala biti igra ob igralcu manj, ko se je njihova mreža dvakrat zatresla, boljša: "Žalostno, da smo jim dopustili dva zadetka."

Tudi branilec Robyn Regehr je ponovil Kopitarjeve besede: "V mnogo elementih se moramo izboljšati. Tokrat smo bili slabi ob igralcu manj. Ne smeš si privoščiti dveh prejetih zadetkov in pričakovati, da boš zmagoval, še posebej ne v gosteh. Prav vsi smo sposobni boljše igre, pa naj gre za igro s ploščkom, za nalete, power play, penalty-kill. Mislim, da se ta trenutek ne moremo pogledati v ogledalo in reči, da smo v določenem elementu dobri in da stvari delamo pravilno. Prav povsod so mogoče izboljšave."

Moštva v ligi NHL bodo imela zdaj nekajdnevni tekmovalni premor, saj bo konec tedna na sporedu tekma All-Star, na kateri bosta sodelovala tudi Anže Kopitar in Drew Doughty, strateg kraljev Darryl Sutter pa bo trener ene od ekip. "Nekaj fantov se mora pozdraviti, ali bo to dovolj časa (kralji bodo prihodnjo tekmo odigrali v sredo po ameriškem času, op. a.), bomo videli. Upam, da bo Tyler (Toffoli ima mononukleozo, op. a.) bolje. Je pa tako, da imajo premor prav vse ekipe, tako da ta ne bo prednost prav za nikogar," je ob vprašanju, ali je premor prišel ob pravem času, dodal Sutter.

Ne spreglejte