Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2018,
20.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice KAC Celovec Asiago

Sobota, 20. 10. 2018, 20.13

5 let, 6 mesecev

Alpska liga, od 16. do 21. oktobra

Olimpija pred večnim derbijem odpihnila branilce naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
HK SŽ Olimpija | Hokejisti Olimpije so aktualnega prvaka Asiago odpravili s 6:2. | Foto Nebojša Tejič/STA

Hokejisti Olimpije so aktualnega prvaka Asiago odpravili s 6:2.

Foto: Nebojša Tejič/STA

Hokejiste HK SŽ Olimpija je na domačem ledu pričakal resnejši test kot sredi tedna, ko so brez težav odpravili zadnji Celovec. Zmaji so ga odpravili rezultatsko uspešno. Aktualnemu prvaku Alpske lige so namreč zadali drugi poraz na 11. tekmi sezone, sploh prvega po rednem delu tekme. Ljubljančani so slavili s 6:2. To je sedma zaporedna zmaga Olimpije v tem tekmovanju, v katerem zaseda tretje mesto. Naslednja tekma zeleno-beli tabor čaka čez teden dni, ko se bodo v soboto ob 18. uri v Podmežakli udarili z večnim tekmecem Jesenicami.

Tekmo, ki je bila obarvana rožnato - Olimpija se je pridružila akciji Rožnati oktober, svetovnemu mesecu boja proti raku dojk, ki ga izvaja Združenje Europa Donna Slovenija – so bolje odprli gostje, ki so Žana Usa ugnali v osmi minuti. Deset minut pozneje je David Planko le načel mrežo do takrat razpoloženega Frederica Cloutierja, ki so ga do konca srečanja premagali še petkrat.

Kristjan Čepon je po lepi akciji ob igralcu več v 27. minuti priigral prvo vodstvo Ljubljančanov, manj kot minuto za tem ga je zvišal Žan Jezovšek, v 32. minuti pa je Miha Zajc ob številčni prednosti postavil izid prvih 40 minut 4:1. Branilci naslova so v nadaljevanju znižali na 2:4, a je hitro še enkrat odgovoril Jezovšek, nato pa za končnih 6:2 zadel še Aleš Mušič.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Aleš Mušič spoznava novo realnost in opozarja na potrebne spremembe

To je bil sploh prvi poraz Asiaga po rednem delu tekme v letošnji sezoni. Do zdaj so jih premagali le še Jeseničani. Olimpija je s sedmo zaporedno zmago skočila na tretje mesto lestvice, za drugim Asiagom s tekmo manj zaostaja dve točki.

Zmaji bodo naslednjo tekmo odigrali v Podmežakli, kjer se bodo v soboto ob 18. uri udarili z večnim tekmecem. Nasprotnika sta se v tej sezoni srečala dvakrat, obakrat so zmagali Ljubljančani, ki so v vitrine postavili pokalno lovoriko.

Zanesljivo prek Korošcev

Zmaji so v sredo zanesljivo slavili na Koroškem. Gal Koren je zmaje ob številčni prednosti v vodstvo popeljal v 19. minuti, dokončno pa so zeleno-beli drugo ekipo Celovca strli v drugi polovici tekme. Najprej je zadel Luka Zorko, med strelce pa so se vpisali še Anej Kujavec, Sašo Rajsar, Janez Orehek in Aleš Kranjc.

Železarji, ki so se okrepili s kanadskim napadalcem, ta teden v Alpski ligi ne igrajo, saj sodelujejo v drugem krogu celinskega pokala.

Alpska liga, med 16. in 21. oktobrom

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice HK Slavija Junior polfinale pokal slovenije
Sportal Založanom dvojne točke
HK SŽ Olimpija Aljaž Chvatal
Sportal Olimpiji je alpski premor dobro del
Ne spreglejte