Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 6. 2016,
0.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Euro 2016 Antonio Conte Italija

Sreda, 1. 6. 2016, 0.05

6 let, 6 mesecev

KONČNI SEZNAM ITALIJE ZA EURO 2016

Italija bo o naslovu sanjala brez dirigenta Napolija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Italijanski selektor Antonio Conte je izbral potnike za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Azzurri odhajajo v Francijo z visokimi cilji, a tudi brez nekaterih odličnih zveznih igralcev. Zaradi poškodb ne bo Claudia Marchisia, Marca Verrattija in Riccarda Montoliva, selektor pa je prečrtal tudi Jorginha.

"Nihče nam ne more preprečiti, da sanjamo o naslovu. Italija ni postala evropski prvak vse od leta 1968, zato se zavedamo, kako zahtevna naloga nas čaka v Franciji," pred evropskim prvenstvom razmišlja selektor Antonio Conte, ki bo po turnirju v Franciji prevzel vodenje bogatega angleškega velikana Chelsea.

Z razširjenega seznama je črtal sedem igralcev. Na Apeninskem polotoku so bili najbolj presenečeni, ker na Euro ne bo odpotoval tudi 24-letni Jorginho. Brazilec z italijanskim potnim listom, ki igra pri Napoliju in drži dirigentsko palico v zvezni vrsti, bo ostal doma, podobno velja za zvezdnika Milana Riccarda Montoliva, ki se otepa zdravstvenih težav.

Federico Bernardeschi je branil barve Italije tudi na marčevskem gostovanju v Nemčiji. | Foto: Federico Bernardeschi je branil barve Italije tudi na marčevskem gostovanju v Nemčiji.

Edini potnik v Francijo, ki še ni nastopil za azzurre, je zvezni igralec Juventusa Stefano Sturaro. Na seznamu je tudi 22-letni up Fiorentine Federico Bernardeschi, ki je za člane debitiral marca na srečanju s Španijo v Vidmu.

Italijo čakajo nastopi v skupini E, kjer se bodo pomerili z Belgijo, slovensko znanko Švedsko in Irsko. Na zadnjem Euru so bili podprvaki, takrat je blestel kontroverzni napadalec Mario Balotelli, ki se letos zaradi skromnih predstav v dresu Milana ni uvrstil na seznam potnikov.

Seznam italijanskih potnikov na EP 2016 (23):

Vratarji: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (PSG, Fra).

Branilci: Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United, Ita), Mattia De Sciglio (Milan), Angelo Ogbonna (West Ham, Ang).

Zvezni igralci: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Stephan El Shaarawy (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus), Thiago Motta (PSG, Fra).

Napadalci: Éder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pellè (Southampton, Ang), Simone Zaza (Juventus).

Ne spreglejte