Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
31. 5. 2016,
22.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Euro 2016 Zdravko Mamić Ante Čačić Hrvaška

Torek, 31. 5. 2016, 22.00

6 let, 7 mesecev

končni seznam hrvaške za Euro 2016

Mamića napadli v Splitu, Hrvati prečrtali čudežnega dečka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Hrvaški selektor Ante Čačić je na dan, ko se je na Hrvaškem veliko govorilo o napadu splitskih navijačev na vplivnega funkcionarja Zdravka Mamića, izbral potnike za EP 2016. Črtal je še štiri igralce, med njimi je tudi mladi as Alen Halilović.  

Kot zadnji so z razširjenega seznama hrvaške izbrane vrste odpadli Alen Halilović, Domagoj Antolić, Duje Ćaleta-Car in vratar Dominik Livaković.

"Ćorić in Rog sta dobila prednost pred Halilovićem in Antolićem, ker sem ocenil, da bosta morebitno neigranje v Franciji lažje sprejela kot druga kandidata. Želel sem ju tudi nagraditi za odlično sezono v dresu Dinama," je brkati selektor Ante Čačić pohvalil mlada zvezna igralca zagrebškega kluba, ki je na Hrvaškem osvojil dvojno krono.

Tako v Francijo ne bo odpotoval nekdanji čudežni deček hrvaškega nogometa Halilović, ki je pri 17 letih prestopil iz zagrebškega Dinama k Barceloni, v zadnji sezoni pa je branil barve španskega prvoligaša Sportinga iz Gijona.

Nekdanji trener Maribora Ante Čačić bo vodil hrvaške nogometaše v skupini D, kjer so še Češka, Španija in Turčija. | Foto: Nekdanji trener Maribora Ante Čačić bo vodil hrvaške nogometaše v skupini D, kjer so še Češka, Španija in Turčija.

Določeno težavo visokim ciljem hrvaške izbrane vrste na letošnjem prvenstvu v Franciji predstavlja poškodba gležnja obrambnega stebra Vedrana Ćorluke, ki bo v sredo opravil podrobnejši zdravstveni pregled. Zaradi spora s selektorjem na seznamu ni branilca Liverpoola Dejana Lovrena.

Evropska klubska prvaka Luka Modrić in Mateo Kovačić se bosta kockastim pridružila v četrtek, Hrvaško pa čaka še nezahtevna prijateljska tekma, ko se bo na Reki pomerila s San Marinom. Slovenska soseda se bo na Euru v skupini D pomerila s Turčijo, Češko in Španijo.

Zdravko Mamić: Vprašanje časa, kdaj me bo pričakal 'metek'

Na dan, ko je nekdanji trener Maribora javnost predstavil končni seznam udeležencev EP 2016, je bil Zdravko Mamić, najbolj vplivna oseba hrvaškega nogometa, napaden v Dalmaciji. V Splitu je nameraval obiskati sodnika za prekrške. Ko je pred sodiščem izstopil iz avta, so proti njemu poletele bakle in dimne bombe, ki so jih odvrgli zamaskirani navijači.

Mamić, tudi podpredsednik Hrvaške nogometne zveze, je prišel v Split na obravnavo zaradi zapleta na večnem derbiju med Hajdukom in Dinamom (2014), ko je na tribunah fizično obračunal s 77-letnim legendarnim igralcem splitskega kluba Ivom Begom. "Samo še vprašanje časa je, kdaj me bo pričakal 'metek'. Počutim se kot sredi lova na divje svinje," je povedal po vrnitvi v Zagreb, ko je gostoval v studiu televizijske postaje RTL.

Seznam hrvaških potnikov na EP 2016 (23):

Vratarji: Danijel Subašić (Monaco, Fra), Lovre Kalinić (Hajduk Split), Ivan Vargić (Rijeka)
 
Branilci: Darijo Srna (Šahtar Doneck, Ukr), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva, Rus), Domagoj Vida (Dinamo Kijev, Ukr), Ivan Strinić (Napoli, Ita), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Šime Vrsaljko (Sassuolo, Ita), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen, Nem)
 
Zvezni igralci: Luka Modrić (Real Madrid, Špa), Ivan Rakitić (Barcelona, Špa), Ivan Perišić (Inter Milano, Ita), Mateo Kovačić (Real Madrid, Špa), Milan Badelj (Fiorentina, Ita), Marcelo Brozović (Inter Milano, Ita), Marko Rog in Ante Ćorić (oba Dinamo Zagreb)
 
Napadalci: Mario Mandžukić (Juventus, Ita), Nikola Kalinić (Fiorentina, Ita), Andrej Kramarić (Hoffenheim, Nem), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Čop (Malaga, Špa).

Ne spreglejte