Nedelja,
28. 4. 2024,
11.24

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Nina Kostanjšek Isak Žvegelj

Nedelja, 28. 4. 2024, 11.24

2 meseca, 2 tedna

Veslači še naprej brez olimpijskega nastopa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Nina Kostanjšek | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski veslači še naprej ostajajo brez olimpijskega nastopa. Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj se na kvalifikacijski regati v Szegedu nista prebila med najboljše tri, ki so si zagotovili pot v Francijo. Zadnjo priložnost bodo imeli veslači med 19. in 21. majem na regati v Luzernu.

Veslači še naprej čakajo na prvi olimpijski nastop po letu 2012. Zelo blizu je bil tokrat Žvegelj, ki pa je na Madžarskem osvojil četrto mesto. Na igre so se uvrstili Srb Nikolaj Pimenov, Bolgar Kristjan Vasiljev in Belgijec Tim Brys.

Žvegelj je bil v ugodnem položaju vse do cilja, saj je na 1500 metrih za Belgijcem zaostajal vsega 25 stotink sekunde, v finišu pa je bil tekmec močnejši.

Kostanjšek je med dekleti prav tako osvojila četrto mesto. Tudi ona je bila v solidnem položaju na zadnjem merjenju vmesnega časa, za Ukrajinko Jevhenijo Dovhodko je zaostajala 1,2 sekunde, v cilju pa je bila razlika velika. Na igre sta se uvrstili še Rusinja Tatjana Klimovič in Diana Dimnčenko iz Azerbajdžana.

V Szegedu istočasno poteka evropsko prvenstvo v veslanju. Slovenske barve je na tekmovanju branil le skifist Filip Matej Pfeifer, ki je danes zmagal v finalu C.

Preberite še: