Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
4. 6. 2010,
14.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 4. 6. 2010, 14.34

8 let

V polfinalu še dva slovenska dvojca

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes je na evropskem prvenstvu v Bratislavi potekal še drugi del kvalifikacij, kjer so se merili kajakašice, kanuisti dvosedi in kanuistke.

Omeniti velja, da je bila tekma organizirana na robu regularnega, saj so imeli tekmovalci zaradi močnega vetra, ki je premikal vratca, tudi za več metrov, zelo težke razmere na progi.

Med kajakašicami v našem taboru je že po prvem teku slabo kazalo, saj sta tako Nina Mozetič kot Urška Kragelj izpustili vratca in si prislužili petdeset kazenskih sekund. Tako sta slovenski kajakašici po prvi vožnji zasedali 29. in 30. mesto, kar ju ni uvrščalo v polfinalno vožnjo. Žal pa se dekletoma ni izšlo tudi v drugo. Precej smole je imela Nina Mozetič, ki je polfinalno vožnjo zgrešila za pičlih petindvajset stotink. Na koncu je Mozetičeva zasedla 21. mesto, Urša Kragelj pa je bila 36. S progo v kvalifikacijah je najbolje opravila Španka Maialen Chourraut, drugo mesto si je priveslala Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa je bila Čehinja Marie Rihoskova.

Bolje so svojo nalogo opravili dvojci, saj bosta v polfinalu nastopila dva slovenska čolna. Luka Božič in Sašo Taljat sta si že s prvo vožnjo zagotovila nastop v polfinalu in sta na koncu zasedla enajsto mesto. Primorca, ki takoj po evropskem prvenstvu odhajata na svetovno prvenstvo v spustu, sta po kvalifikacijah pokomentirala svoji vožnji: "S prvo vožnjo sva kar zadovoljna, bilo je nekaj majhnih napak, ki sva jih hotela v drugo odpraviti, a žal nama to ni uspelo, saj nama čoln enostavno ni stekel že od samega štarta. Vseeno sva z enajstim mestom zadovoljna," je povedal Luka Božič, ki je imel v zadnjem času veliko šolskih obveznosti, zato s Sašem tudi nista tako usklajena v čolnu kot bi si želela. "Nimam kaj dosti dodati … Prva vožnja je bila tekoča, z izjemo nekaj napak. Mogoče sva zgrešila taktiko na določenih vratih, ampak mislim, da je vse skupaj bilo kar dobro," je kasneje Luko dopolnil njegov partner v čolnu Sašo Taljat, ki je priznal, da imata na progi še kar nekaj rezerve. Svoje dolgoletne izkušnje na progi je izkoristil naš drugi dvojec Simon Hočevar in Dejan Kralj, ki sta z 20. mestom za las ujela polfinalno vožnjo.

"Super," je bila prva beseda Dejana Kralja, ko je izvedel, da sta se Simonom uvrstila v polfinale in kasneje nadaljeval: "Zastavila sva si cilj, da se uvrstiva med prvo dvajseterico. To nama je uspelo, v nedeljo pa bova šla na vse ali nič in skušala pokazati vse, kar znava in zmoreva." Kasneje je svoje misli strnil še najstarejši član v reprezentanci Simon Hočevar, ki ima v Bratislavi tudi podporo svoje družine. "Uspelo nama je tisto, kar sva si želela pred tekmo. Upam, da bo jutri vodostaj reke normalen, sicer bo zame v nedeljo urnik zelo zapolnjen in naporen," je povedal 36-letni Ljubljančan, ki na tem EP nastopa tudi v kanuju enosedu, kjer se je prav tako uvrstil v polfinale." V kanuju enosedu se je v polfinale uvrstilo dvajset zelo dobrih kanuistov; pet izmed njih jih izstopa, za druga mesta pa se bo borilo ostalih petnajst tekmovalcev. Želim si uvrstitve med deset, v finalu pa ni nobenega taktiziranja več in je možno prav vse," je še na koncu povedal Simon Hočevar. Dobro se je odrezal tudi tretji slovenski dvojec Jarc/Oven, ki je prav tako kot Nina Mozetič, zasedel 21. mesto. Omeniti velja še prva tri mesta v dvojcih, kjer so prevladovale slovaške posadke. Prvo mesto sta zasedla Ladislav in Peter Skantar, drugo mesto sta si priveslala Pavol in Peter Hochschorner, tretja pa sta bila Thomas Kucera in Jan Batik.

Danes so izpeljali tudi tekmo v novi disciplini kanu enosed za ženske, kjer je bilo na štartu le šest tekmovalk. Najbolje je s progo opravila Slovakinja Jana Dukatova, druga je bila Čehinja Katerina Hoskova, tretja pa Slovakinja Katarina Macova.

Organizatorji imajo še vedno težave z izpeljavo tekmovanja, saj reka Donava še kar naprej narašča, zato je jutrišnji program, ko naj bi bile na vrsti polfinalne in finalne vožnje za kajakaše in kanuiste, pod vprašajem. Več naj bi bilo znanega danes zvečer.

Ne spreglejte