SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V Celju se je končal Spint 2018

"Takega prvenstva ne bo več"

0,03

termometer

Spint | V Celju se je končalo 7. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. | Foto: Vid Ponikvar
V Celju se je končalo 7. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. Foto: Vid Ponikvar

V Celju se je s finalnim delom v dvorani Zlatorog sklenilo 7. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. Spint 2018 je potekal med 17. in 20. oktobrom, organizirala pa sta ga Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite in Namiznoteniška zveza Slovenije. Trije Slovenci so domače SP končali po predtekmovanju.

To je bilo sploh prvo svetovno prvenstvo, kjer so delili kolajne le v posamični, ne pa tudi v ekipni konkurenci.

Športnice so se borile za deset kompletov odličij, športniki za 11. Med dekleti se lahko s kar tremi naslov pohvali Južna Koreja (Kitajska je bila zlata dvakrat), pri članih so dve zlati osvojili Belgijci, ostali pa po eno. S 16 kolajnami je bila najbolj uspešna Kitajska. Slovenija se je predstavila s tremi debitanti na tako visoki tekmovalni ravni - Luka Trtnik, Primož Kancler in Barbara Meglič so Spint 2018 sklenili brez zmage v devetih obračunih in SP končali po bojih v predtekmovalnih skupinah.

"Zelo smo zadovoljni z dogodkom, ki smo ga uspešno izpeljali v Celju. Presegli smo pričakovanja, predvsem pa vsem ostalim postavili visoke standarde. Vesel sem, ker je tekmovanje minilo brez poškodb. Mesto Celje nas je lepo sprejelo, težav s prevozi med Celjem, Laškim in Rimskimi Toplicami ni bilo. Vsi udeleženci so pohvalili logistiko, namestitev in urejeno dvorano Zlatorog, ki je bila povsem prilagojena in invalidom prijazen športni objekt," je črto pod prvenstvo potegnil Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in predsednik organizacijskega odbora tekmovanja.

"Takega prvenstva ne bo več," pa je šel še korak dlje Gorazd Vecko, izjemno cenjena in spoštovana avtoriteta v svetovnem parašportu, ki je bil v Celju med drugim v vlogi direktorja tekmovanja.

"Takega prvenstva ne bo več,"  meni direktor tekmovanja Gorazd Vecko. | Foto: Vid Ponikvar "Takega prvenstva ne bo več," meni direktor tekmovanja Gorazd Vecko. Foto: Vid Ponikvar

"Za sabo sem pustila tri Kitajke. Presrečna sem. Nisem vedela, v kakšni formi prihajam v Celje. Šla sem iz tekme v tekmo. Do paraolimpijskih iger v Riu sem preveč spoštovala Kitajke, zdaj se mi zdi, da imajo kar tremo, ko me vidijo," je bila dobro razpoložena srbska igralka Borislava Perić Ranković, ki je postala svetovna prvakinja v razredu SF4, na zadnji in predzadnji oviri je opravila s kitajskima predstavnicama - Ying Zhou (0:3) in Miao Zhang (1:3).

Florian Van Acker  | Foto: Vid Ponikvar Florian Van Acker Foto: Vid Ponikvar

"Ni bilo lahko. Alvaro Valera je izjemen igralec. Tekma je bila zelo taktična. Drugače ga niti nisem mogel premagati. Vesel sem naslova in dobre igre, slavil sem s 3:0. Zdaj pa bi rad k zlati paraolimpijski kolajni in uspehu v Celju dodal še evropsko zlato," je svoje načrte razkril Danec Peter Rosenmeier, ki je bil najboljši v skupini SM6. "Ni bilo lahko, čeprav se od mene pričakuje, da kar zmagujem," pa je dejala Poljakinja Natalia Partyka, ki se je morala potruditi v boju z dansko najstnico, 18-letno Sophie Amando Walloe, za končnih 3:1.

Svetovni prvaki na Spintu 2018:

- ženske:
- SF 1-2:
Su Yeon Seo (JKo)

- SF3:
Juan Xue (Kit)

- SF4:
Borislava Perić Ranković (Srb)

- SF5:
Oejeong Kang (JKo)

- SF6:
Marina Litovčenko (Ukr)

- SF7:
Kelly Van Zon (Niz)


- SF8:
Mao Jingdian (Kit)

- SF9:
Kun-hea Kim (JKo)

- SF10:
Natalia Partyka (Pol)

- SF11:
Jelena Prokofjeva (Rus)


- moški:

- SM1:
Hyeon Uk Kim (JKo)

- SM2:
Fabien Lamirault (Fra)

- SM3:
Panfeng Feng (Kit)

- SM4:
Nesim Turan (Tur)

- SM5:
Ali Ozturk (Tur)

- SM6:
Peter Rosenmeier (Dan)

- SM7:
Jordi Morales (Špa)

- SM8:
Ross William Wilson (VBr)

- SM9:
Laurens Devos (Bel)

- SM10:
Patryk Chojnowski (Pol)

- SM11:
Florian Van Acker (Bel)

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin