Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 12. 2008,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 10. 12. 2008, 13.49

8 let

Po Debevcu Debevec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Strelska zveza Slovenije (SZS) je danes razglasila najboljše posameznike in društva v letu 2008.

V članski konkurenci je že 28. zapored slavil najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec (SD Olimpija), strelka leta je sedmič postala Renata Oražem-Vršič (SD Grosuplje), najboljše strelsko društvo pa je SD Grosuplje.

SZS je na tradicionalni prireditvi - že 28. po vrsti - v ljubljanski gostilni Livada podelila še pet zlatih plaket, prejeli pa so jih Renata Oražem Vršič, Franci Pinter, Izidor Hreščak, Robert Markoja in Rajmond Debevec. Za organizacijsko delo so zlate plakete prejeli SD Salonit, SD Franc Lešnik Vuk in Stanislav Brečko iz SD Dušan Poženel za dolgoletno delovanje v strelstvu.

Letošnja sezona je bila ena najbolj uspešnih v zgodovini slovenskega strelstva, vrhunca pa sta se zgodila na Kitajskem. Za največje veselje je poskrbel Debevec, ki je na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Pekingu v kraljevski strelski disciplini (MK puška trojni položaj) osvojil odličje bronastega leska, le nekaj tednov zatem pa je bron na paraolimpijskih igrah prejel še Franc Pinter z zračno puško.

Slovesne strelske prireditve ob koncu leta se je udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič, ki je podelil plakete najboljšim posameznikom in posameznicam v vseh starostnih kategorijah. "V Sloveniji očitno res nimam konkurence, čeprav bi zelo rad videl, da bi se ujel kakšen nadebuden strelec. Letošnja sezona je bila ena najbolj uspešnih v moji dolgoletni karieri, krona pa je bila bronasta kolajna v Pekingu," je dejal verižni slovenski strelec leta Rajmond Debevec, nosilec zlate kolajne z MK puško trojni položaj na olimpijskih igrah v avstralskem Sydneyju leta 2000, medtem ko je Renata Oražem Vršič dodala: "Bronasta kolajna na ekipni tekmi svetovnega prvenstva s samostrelom na 30 metrov v Švici mi je očitno prinesla prednost pred domačimi tekmicami. Imela sem tudi nekaj sreče, kajti na to tekmovanje sem 'vskočila' kot zamenjava, vrnila pa sem se z odličjem."

Ne spreglejte