Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2013,
11.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 5. 3. 2013, 11.42

7 let, 12 mesecev

Pari četrtfinala znani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sobotnem predzadnjem krogu v modri skupini in zadnjem v zeleni skupini prve ženske odbojkarske lige so se dokončno razdelile karte za končnico.

Edina dilema pred zadnjim krogom, ki bo odigran v sredo in četrtek je, katera ekipa bo drugi del končala na četrtem oz. petem mestu in imela v uvodnem krogu končnice morebitno prednost odločilne tekme. V tem dvoboju so udeležene odbojkarice Zgornje Gorenjske in Luke Koper, obe ekipi pa čakata zahtevni preizkušnji, Gorenjke doma gostijo Kamnik, Primorke pa Alianso. Zgornja Gorenjska ima pred zadnjim krogom sicer točko naskoka pred Luko Koper, toda na papirju imajo varovanke Tanje Božinović proti Calcitu precej težje delo kot odbojkarice, ki jih vodi Marko Kalc, čeprav bo tudi Aliansa v obračunu proti Primorkam v vlogi favorita.

Odgovor na vprašanje o četrtem in petem mestu bomo lahko dobili že jutri, ko bodo odbojkarice Luke doma gostile Alianso. Ob zmagi Kopra in osvojenih dveh ali treh točkah bi morale Gorenjke v četrtek premagati Kamnik in osvojiti najmanj dve točki, ob osvojeni točki Koprčank, pa bi morale za četrto mesto tudi Gorenjke osvojiti vsaj točko. Če Luka Koper doma ostane brez točke, potem bodo Gorenjke že pred svojo zadnjo tekmo osvojile četrto mesto in bodo imele prednost domačega parketa ob morebitni odločilni tekmi v uvodnem krogu 'play offa.' Prednost v končnici pa je le v tem, da se ni treba odpraviti na pot in ti ob strani stojijo domači navijači, glede na kakovost in izenačenost ekip v letošnji sezoni (izjema sta Kamnik in Maribor) pa vsaka ekipa lahko premaga vsako, bodisi doma bodisi v gosteh.

Medtem ko bosta tekmi zadnjega kroga pomembni za Gorenjke in Primorke, pa bodo precej bolj sproščeno lahko igrale odbojkarice Calcita in Alianse, ki sta si že zagotovili mesto ena in tri, zato bosta trenerja Oleg Gorbačov (Kamnik) in Beno Božič (Aliansa) lahko preskušala kakšno novost za končnico. To velja tudi za stratega Keme Bojana Novaka in 'bankirk' Bruna Najdiča, ki bosta svoje varovanke v medsebojnem obračunu lahko ustrezno 'preverila' pred začetkom odločilnih bojev, Štajerke in Prekmurke bodo končnico začele z drugega oz. s šestega mesta. Sedme udeleženke končnice bodo odbojkarice novogoriškega Hit-a, kot zadnje pa so si vstopnico za končnico po odličnem finišu zagotovile odbojkarice Formisa, ki so preboj med osmerico zagotovile ravno v zadnjem krogu z zmago na severno- primorskem.

Ne spreglejte