Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
21.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 21.55

8 let, 5 mesecev

Mladost je padla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice Nove KBM Branika so v zaostali tekmi 8. kroga srednjeevropske lige v Zagrebu premagale Mladost s 3:1 (20, 20, -23, 21).

V uvodnem nizu so Mariborčanke povedle s 6:0, prednost pa so si priigrale z dobrimi začetnimi udarci in čvrsto igro v bloku. Gostiteljice so se nekajkrat približale na dve ali tri točke, preobrat pa jim ni uspel. Tudi v drugem nizu so niti igre v rokah držale gostje. Prikazale so zanesljivo igro, ves čas vodile in prednost nekaj točk obdržale do konca niza. Tretji niz je prinesel preobrat, čeprav je bila igra do rezultata 18:17 za Mladost izenačena. V končnici so gostje slabo sprejele dva začetna udarca gostiteljic, ki so si priigrale dve točki prednost in jo obdržale do konca niza.

V četrtem nizu je slabo kazalo za mariborsko vrsto. Zagrebška ekipa je povedla z 8:3 in 14:7. Toda večkratne slovenske prvakinje se niso predale. Z natančnimi začetnimi udarci ter uspešnimi napadi so začele nižati vodstvo Mladosti in pri rezultatu 21:20 za gostiteljice dosegle pet točk zapored in zmagale.

Čeprav je mariborska ekipa zaradi bolezni ali poškodb nastopila oslabljena brez Novoselove, Cvetanovićeve in Hutinskijeve, je prepričljivo zmagala. Spodrsljaj si je privoščila le v tretjem nizu, ko je zaigrala nekoliko bolj lagodno, v četrtem pa je spet dokazala, da je kakovostnejša od Mladosti.

Ne spreglejte