Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
14. 6. 2008,
18.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 14. 6. 2008, 18.35

8 let

Kočar: V tekmo smo šle preveč podcenjevalno

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kapetanka odbojkarske reprezentance Karmen Kočar po porazu z Albanijo ni skrivala velikega razočaranja. Po njenih besedah je bil glavni razlog za kolaps napačen pristop.

Karmen Kočar, slovenska kapetanka: "V tekmo smo šle premalo agresivno. Vse, kar smo včeraj dobro delale, v sprejemu, servisu in bloku, smo danes delale narobe. Mislim, da je bil to velik minus za nas. Morebiti smo šle v tekmo malo preveč podcenjevalno. Morebiti smo mislile, da bo zmaga prišla sama od sebe. Tako kot sem včeraj pohvalila ekipo, da ima potencial, moram danes reči, da je še neizkušena. Upam, da bomo jutri Moldavke premagale s 3:0 in da ne bodo Čehinje kalkulirale z Albankami in jih bodo premagale. Tako se bomo lahko uvrstile najprej. Jaz sem osebno razočarana, pa tudi cela ekipa je razočarana. Marsikaj bomo morale v svojih glavah spremenit, predvsem naš pristop. Včeraj smo naredile korak naprej, danes pa dva nazaj. Tako smo spet v minusu. Nehvaležno je tudi to, da nimamo vseh stvari v svojih rokah, ampak bomo morale čakati še na izid druge tekme. To smo si očitno zaslužile, ker smo danes izgubile. Iskreno upam, da Čehinje ne bodo kalkulirale. Četudi bodo igrale z drugo postavo, so toliko močnejše, da bi morale zmagat. A Albanke so danes pokazale, da znajo igrati fanatično v obrambi. Za vsako točko se borijo, igrajo s srcem. Tako Čehinje čaka kar težka tekma."

Monika Potokar, slovenska igralka: "Z eno besedo katastrofa. Nič, groza. Vse smo vzele preveč na lahko. Vse smo šle v tekmo preveč sproščeno in potem ponavadi pride do takšnega rezultata. Jutri moramo iti v tekmo sproščeno, a ne preveč. Dale bomo vse od sebe. Moramo zmagat, če ne, je vsega konec."

Tilen Kozamernik, slovenski selektor: "Imeli smo že izkušnje z Albankami z mariborskega turnirja, a to nam očitno ni nič koristilo. Danes sem bil tudi sam zelo šokiran, ker je dekletom izredno hitro padla koncentracija. Po prvem nizu smo rekli, no, se je pač zgodilo, a naprej je treba imeti drugačen pristop. Verjel sem, da bodo moje besede zalegle. Ne glede na to, da smo imeli sorazmerno dober sprejem servisa, nekje vmes smo dobili nekaj asov, pač nismo zaključevali teh visokih žog. One so nas v primerjavi s prvo tekmo v Mariboru, ustavljale, blokirale. Očitno so se pripravile na te hitre žoge. Morebiti smo bili tudi mi preveč pasivni v napadu. Čeprav smo vedeli, da gre zares, je očitno zmanjkalo energije. Tega ne razumem, saj smo poskušali ekipo spočit. V ta namen dopoldan tudi nismo trenirali, z namenom, da bi bili osredotočeni na tekmo. Očitno ta taktika ni bila uspešna. Morebiti je bil problem tudi v tem, da nismo imeli prave liderke. Nekatere mlajše se ne počutijo odgovorne, nekatere starejše nikoli niso imeli te vloge. Ta problem imamo že kar nekaj časa. Pozitivno lahko ocenim samo sprejem, v napadu smo imeli slabo realizacijo, blok pa je zmeraj tako dober kot je koncentracija."

Ne spreglejte