Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2020,
13.10

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić

Petek, 13. 11. 2020, 13.10

3 leta, 5 mesecev

svetovni pokal, weihai

Jorgić med 16 najboljših v svetovnem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Darko Jorgić | Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaju uvrstil med 16 najboljših. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaju uvrstil med 16 najboljših.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaju uvrstil med 16 najboljših. Potem ko je v prvem dvoboju predtekmovalne skupine z 0:4 izgubil proti klubskemu kolegu iz nemškega prvaka Saarbrückna Patricku Franziski, je v odločilnem obračunu za napredovanje s 4:2 ugnal Nigerijca Quadrija Aruno.

Oba, s katerima se je meril v skupini, sta na lestvici ITTF pred Hrastničanom, Nemec je 16., Nigerijec 20., Slovenec pa 34., kar pomeni, da je že izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred tekmovanjem večine najboljših igralcev na svetu. V osmini finala se bo v soboto pomeril z drugim nosilcem in trikratnim svetovnim prvakom, Kitajcem Ma Longom.

Proti Franziski 22-letni Zasavec ni imel možnosti, boljšo igro pa je pokazal proti Nigerijcu. Dvoboj je odlično začel, v prvem nizu povedel s 5:0 in 7:1 ter ga zanesljivo dobil. V drugem je s šestimi zaporednimi točkami izničil prednost tekmeca s 4:0, a mu nato ob koncu dopustil novo serijo, s tem pa tudi izenačenje.

Po tretjem nizu je kazalo, da se tehtnica obrača na stran Nigerijca, ki je izkoristil tretjo zaključno žogo. A ko je Slovenec dobil četrti izenačeni niz, je povsem zagospodaril za mizo in prišel do zmage, ki le dokazuje, da je že povsem blizu svetovnega vrha.

Ni steklo po načrtu

"Proti Franziski mi ni in ni steklo po načrtu. Nisem odigral, kot bi lahko in kot smo se dogovorili. Drugo tekmo sem se nekako zbral in jo taktično odigral veliko bolj pametno in kakovostno, tako da sem resnično vesel, da sem po dveh letošnjih porazih končno premagal Aruno. Za naprej lahko rečem le to, da bom igral sproščeno, kajti v dvoboju z enim najboljših igralcev na svetu, Ma Longom, lahko samo uživam ter skušam prikazati svoj najboljši namizni tenis," je po novem uspehu dejal Jorgić.

Četrtfinalni dvoboj bo odigral v soboto.

Izida:

Darko Jorgić (Slo) : Patrick Franziska (Nem) 0:4 (-6, -5, -6, -6),
Darko Jorgić (Slo) : Quadri Aruna (Nig) 4:2 (4, -8, -10, 10, 8, 4).
Ne spreglejte