Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
22. 5. 2012,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Slabe ACH Volley

Torek, 22. 5. 2012, 11.25

8 let

Iščejo karakterno močne igralce

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po slabem mescu delovanja pri odbojkarskem klubu ACH Volley, trener Luka Slabe še vedno noče razkriti kart in ostaja skrivnosten. Moštvo za naslednjo sezono se pospešeno gradi, a...

"Prvi mesec smo veliko postorili v organizacijskem smislu. Morali smo uskladiti svoje poglede. Z zelo okrnjeno ekipo smo naredili tudi prve treninge. Še vedno se spoznavamo," je v začetku pogovora za Sportal dejal Slabe, ki na vprašanje o kadru ACH Volleyja, še vedno noče konkretno govoriti: "Naš cilj je sestaviti čim boljše moštvo, pogovori z različnimi igralci potekajo vsak dan, a nič še ni konkretnega ali podpisanega." Z Ljubljančani imajo veljavno pogodbo za naslednjo pogodbo le Andrej Flajs, Alen Šket, Aleš Fabjan, Klemen Čebulj in Matej Vidič. Kako bo z ostalimi, naj bi bilo jasno v prihodnjih dneh, tednih.

Kako zakrpati vrzel po odhodu Vinčića?

"Enakovredno nadomestiti Vinčića, je ena naših najbolj pomembnih nalog to poletje. Moja želja je, da bi Ropret dobil čim večjo minutažo. Ali to pomeni, da bo prvi organizator ali ne, ne morem reči. Ni še jasno, kakšnega kova bo drugi podajač," je stisko primanjkljaja podajalca komentiral Slabe, ki je odločno zanikal namigovanja, da naj bi se v ACH preselil mladi reprezentant in igralec Krke, Jan Brulec. Pogovor je nanesel tudi na srbsko dvojico, a tudi tukaj ni še nič dokončnega. "Oba sta trenutno zelo zaposlenega z igranjem svetovne lige in pripravami na svetovne kvalifikacije za OI. Z obema potekajo pogovori, a to je vse, kar lahko povem."

Kamnika čakajo, za Jakopina prvič sliši

"Kot je meni znano, sta Kamnik in klub dogovorjena, da se počaka na oceno resnosti poškodbe. Še vedno ne trenira. Če bo saniral poškodbo in bo pred sezono pripravljen na najhujše napore, verjamem, da bo Matevž v podaljšal pogodbo. Gre za odličnega blokerja. Za razliko od Kamnika, Šket že trenira, sicer prilagojeno, saj še ne skače, a je med nami," stanje dveh nosilcev ACH Volleyja opisal 34-letni Ljubljančan, ki je za eno od tisočih namigovanj, sploh še ni slišal. Vprašali smo ga, kakšna je verjetnost, da se Vid Jakopin vrne k ACH Volleyju, glede na to, da se ga veliko videva okoli dvorane Tivoli in je prost igralec: "Za to prvič slišim."

ACH Volley z manjšim proračunom od lani

Ko smo že obupali, da bi od trenerja ACH Volleyja, prejeli kakšno podrobnost, pa smo izvedeli, kakšne igralce si Slabe želi imeti ob sebi v prihajajoči sezoni. To so zgolj in samo osebe, ki so karakterno močne. "Od mene boste težko izvedeli kaj več. To me zavezuje tudi pogodba. Že prej, ko sem bil pri Calcitu, sem imel zaradi teh zadev že težave. To je bila dobra šola. Lahko rečem, da iščemo igralce, ki so karakterno močni. Lahko je še tako dober, a če nima urejeno v glavi, ga ne potrebujemo. Na trgu je še veliko vročih imen. Kot ste opazili igralci ''bežijo'' iz Italije, a vseh ne bosta mogli pobrati Poljska in Rusija, saj je premalo prostora. To bo priložnost za nas, moramo biti potrpežljivi in počakati na tisto pravo in hkrati za nas najboljšo opcijo," je še zaključil Slabe, ravno zadnji stavek, namiguje, da bi se ''oranžni zmaji'' znali v tej sezoni dodobra okrepiti tudi s tujci. Vprašanje pa je, kolikšen je letošnji proračun za sestavo ekipe. Govori se, da naj bi tudi pri ACH Volleyju pred novo sezono, močno zategnili pas.

Ne spreglejte