SiolNET. Sportal Drugi športi
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v Münchnu 2022

Gimnastičarke razočarane v Münchnu

0,09

termometer

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Teja Belak | Teja Belak je morala zaradi poškodbe svoj nastop odpovedati. | Foto: Grega Valančič/Sportida
Teja Belak je morala zaradi poškodbe svoj nastop odpovedati. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvi slovenski nastopi na evropskem prvenstvu v gimnastiki v Münchnu se niso iztekli po željah in pričakovanjih. Teja Belak, ki je v kvalifikacijah preskoka pričakovala uvrstitev v finale, je po padcu in lažji poškodbi izpustila drugi poskus in ni končala tekmovanja, medtem ko je bila Tjaša Kyseleff 14.

Gimnastična tekmovanja so v bavarski prestolnici, kjer se v teh dneh začenja "multi" evropsko tekmovanje s številnimi prvenstvi, začela s kvalifikacijami na orodjih in mnogobojem za ženske.

Finali po posameznih orodjih bodo v nedeljo, a Slovenk tam ne bo. V slovenski vrsti so doživeli precejšnje razočaranje, saj je Teja Belak, ki je pred odhodom v Nemčijo računala vsaj na finale oziroma potihoma tudi na boj za medalje, napravila napako, padla v prvem preskoku in potem v drugem niti ni nastopila. Tako je tekmovanje končala brez uvrstitve.

Tjaša Kyseleff  je končala na 14. mestu.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Tjaša Kyseleff je končala na 14. mestu. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Ne vem, kako naj drugače razložim, ampak nekako izgubila se je v zraku, malo čudno padla in si tudi malo poškodovala gleženj. Zato drugega skoka ni skočila. Razloga najbrž še sama ne ve, doslej je bilo vse super, na uradnem treningu je skočila tako, kot je treba. Nekaj se je pač zgodilo," je nastop prve slovenske adutinje na tem EP pospremil trener Andrej Mavrič.

"To je ta zgodba in tudi največje razočaranje, ker smo pričakovali finale, kjer bi se glede na konkurenc lahko borila za medalje, zato je vse skupaj malo žalostno," je še dodal trener slovenske ekipe.

Za preostale slovenske telovadke je ocenil, da so nastopile v okviru pričakovanj, tudi Kysselefova je svoj nastop na preskoku opravila solidno (12,866), a so v slovenskem taboru že po njenem nastopu, ko je bila v svoji skupini peta, vedeli, da realno to ne bo dovolj za finale, saj je zvečer nastopila še najmočnejša skupina. Na koncu je Slovenka pristala na 14. mestu.

V mnogoboju je nastopila tudi Lucija Hribar, ki je bila  na koncu 35.  | Foto: Grega Valančič/Sportida V mnogoboju je nastopila tudi Lucija Hribar, ki je bila na koncu 35. Foto: Grega Valančič/Sportida

V mnogoboju je bila Lucija Hribar na koncu 35. z oceno 48,665, Zala Trtnik pa 41. (47,698). "Pričakovali smo okrog 50 točk, Luciji je malo zmanjkalo zaradi padca, smo pa zadovoljni s tistim, kar sta naredili. Dobili sta ocene, kot smo pričakovali," je mnogobojski nastop ocenil trener, ki upa, da si bosta obe tekmovalki tudi zagotovili vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu.

Zlato medaljo v mnogoboju je dobila Italijanka Asia d'Amato (54,732), srebro Britanka Alice Kinsella (54,132), bron pa rojakinja zmagovalke Martina Maggio (53,965).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin