Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
13.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

VN Malezije Max Verstappen formula1 Sebastian Vettel Lewis Hamilton

Petek, 29. 9. 2017, 13.03

6 let, 6 mesecev

Treninga za VN Malezije

Vettel najboljši, Hamilton končal v gumah, sreča v nesreči za Grosjeana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Sebastian Vettel Malezija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemec Sebastian Vettel je na drugem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Malezije dosegel najboljši čas. Ferrarijev dirkač je dosegel rekord dirkališča v Sepangu in izboljšal rekord kroga iz leta 2005. Njegov moštveni kolega, Finec Kimi Räikkönen, je bil drugi, vodilni v SP, Britanec Lewis Hamilton, pa je končal v gumah.

Tretji in četrti čas treninga sta dosegla dirkača Red Bulla, Avstralec Daniel Ricciardo in Nizozemec Max Verstappen, dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in Finec Valtteri Bottas pa sta bila šesti in sedmi. Hamilton je bil šele v desetem krogu, ko je zaradi prevelike hitrosti zletel s steze in končal v varovalni ograji. Dirkalnik mu je uspelo prepeljati do boksov, kjer so ga v roke takoj vzeli mehaniki. Po 40 minutah je šel še enkrat na stezo, a z dirkalnikom ni bilo vse v redu.

Trening se je končal 20 minut prej, kot je bilo predvideno, saj je Romain Grosjean pri približno 200 kilometrih na uro povozil rahlo dvignjen pokrov odtočnega kanala in se zaletel v ograjo. Francoz jo je dobro odnesel in lahko sam zlezel iz dirkalnika.

Kako je bilo na prvem treningu?

Nizozemec Max Verstappen je bil najhitrejši na uvodnem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Malezije. Na drugem mestu je na prvem prostem preizkusu, ki se je začel s tridesetminutno zamudo zaradi močnega dežja, končal njegov moštveni kolega pri Red Bullu, Avstralec Daniel Ricciardo. Zaradi deževne zamude nihče od dirkačev ni odpeljal več kot 14 krogov. Tretji čas je dosegel Španec Fernando Alonso z McLarnom, za njim se je uvrstil Finec Kimi Räikkönen s Ferrarijem.
Na prvem treningu je najboljši čas dosegel Max Verstappen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na prvem treningu je najboljši čas dosegel Max Verstappen. Foto: Guliverimage/Getty Images

Trenutno vodilni v SP, Britanec Lewis Hamilton, je bil šele šesti, mesto za svojim največjim tekmecem v SP, pred katerim ima 28 točk prednosti, Nemcem Sebastianom Vettlom. V preteklih treh letih si je najboljši štartni položaj privozil Hamilton, Vettel pa je s štirimi zmagami rekorder dirkališča v Sepangu.

Petnajsta dirka sezone se bo začela v nedeljo ob 9. uri po srednjeevropskem času.

Velika nagrada Kitajske v Šanghaju vsaj do leta 2020

Mednarodna avtomobilistična zveza Fia je še za tri sezone podaljšala sodelovanje z imetniki komercialnih pravic, ki skrbijo za organizacijo dirke svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju. Dirke v formuli 1 bodo v Šanghaju še v sezonah 2018, 2019 in 2020. Kitajsko prizorišče bo v prihodnji sezoni na sporedu 15. aprila. 

Ne spreglejte