Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
5. 7. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Max Verstappen Red Bull formula1

Torek, 5. 7. 2016, 14.00

6 let, 7 mesecev

"Svoja srca smo imeli v ustih"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Šef Red Bullove ekipe v formuli 1 Christian Horner je razkril, da so v zadnjem delu dirke za VN Avstrije vsi trepetali za drugo mesto Maxa Verstappna.

Red Bull je na deveti dirki letošnje sezone ugnal Ferrari. Pred njim je bil samo Mercedes. To so bile prve stopničke za Red Bull v Spielbergu, potem ko se je leta 2014 avstrijska steza vrnila v koledar formule 1. Red Bull je tvegal s taktiko enega postanka (zmagovalec Lewis Hamilton je imela dva, tretji Kimi Raikkonen pa enega).

"Max je odlično opravil svoje delo, ko je toliko krogov ohranil gumo. V zadnjih krogih smo imeli svoja srca v ustih, ker smo vedeli, da ni ostalo veliko gume. Položaj nas je precej spominjal na Barcelono pred mesecem dni, z isto osebo za njim. (V Barceloni je Verstappen zmagal, drugi je bil Raikkonen. Takrat je bila razlika šest desetink sekunde po prečkanju ciljne črte, v Avstriji med drugim Maxom in tretjim Kimijem pa samo tri, op. p.) Rumena zastava v tretjem ovinku zadnjega kroga nam je pomagala," je dramo v zadnjem delu dirke opisal šef Red Bullove ekipe v formuli 1 Christian Horner.

Max Verstappen (levo) v krasni družbi dveh svetovnih prvakov formule 1: Hamiltona in Raikkonena. | Foto: Max Verstappen (levo) v krasni družbi dveh svetovnih prvakov formule 1: Hamiltona in Raikkonena.

Red Bull ima veliko rezerv za napredek

Sveže stopničke so Red Bullu dale dodaten pospešek pred nadaljevanjem sezone: "Mislim, da je to spodbudno. Čaka nas še veliko dela. Na določenih delih steze smo videli, da še imamo rezerve za napredovanje, a mislim, da smo imeli dober prvi del sezone in da v drugem delu pride še več. Vsi signali so resnično pozitivni."

"Čeprav nam je koristilo trčenje mercedesov, smo imeli v boju s Ferrarijem pobudo. To je bila naša pozitivna domača dirka. Lepo za Dietricha, ki je lahko videl svoj dirkalnik v vodstvu in v boju za stopničke (lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz je tudi lastnik steze v Spielbergu, op. p.)."

Ne spreglejte