Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2011,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jorge Lorenzo Marc Marquez

Nedelja, 4. 9. 2011, 15.02

8 let

Lorenzu VN San Marina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo je po nekaj slabših dirkah spet na starih tirnicah. Voznik Yamahe je namreč v kraljevskem razredu zanesljivo dobil dirko za veliko nagrado San Marina v Misanu.

Drugo mesto je zasedel njegov rojak Dani Pedrosa na Hondi, tretji pa je bil še en voznik Honde, vodilni v svetovnem prvenstvu, Avstralec Casey Stoner.

Štiriindvajsetletni Lorenzo je na dirki vodil praktično od starta do cilja. Tokrat je bil preprosto prehiter za tekmece, si hitro privozil zanesljivo prednost in prekinil niz treh Stonerjevih zmag. "Zares sem potreboval to zmago, potem ko sta bili zadnji dve dirki prava nočna mora. Res sem vesel, da sem se vrnil na vrh in to z zelo dobrim motociklom," je bil po zmagi zadovoljen Lorenzo.

Bolj zanimiv je bil boj za drugo in tretje mesto. Lorenzo je imel devet krogov pred koncem skoraj štiri sekunde prednosti pred Stonerjem, Avstralcu pa je tesno sledil Pedrosa. Španec ni pokazal nobenega spoštovanja do skupno vodilnega in ga pet krogov pred koncem prehitel.

"Dirka je bila zelo težka, proga pa zelo zahtevna. Tudi motocikel ni bil takšen, kot bi si želel. Nisem ga mogel toliko priganjati, kot bi ga sicer, ampak bilo je dovolj, da sem ujel in prehitel Caseyja," je dejal 25-letni Španec. Stoner za "le" tretje mesto ni iskal opravičila.

"Nimam nobenega izgovora. Vse je bilo v redu, vključno z motorjem. Na začetku nisem hotel voziti na vso moč v dežju in sem bil povsem zadovoljen na drugem mestu za Lorenzom. Na eni točki sem poskusil z napadom, toda počutil sem se zelo utrujenega. Posebej roke me niso ubogale. Izčrpan sem bil. To ni izgovor, preprosto sem izpraznjen po zadnjih treh dirkah," je dejal 25-letni svetovni prvak iz leta 2007.

Na naslednjih mestih so se zvrstili Marco Simoncelli, Andrea Dovizioso, Ben Spies in Valentino Rossi, ki je pridobil štiri mesta v primerjavi s startnim položajem. Manj od želenega pa je dosegel veteran Loris Capirossi, ki se po koncu sezone poslavlja od tekmovanja. Osemintridesetletnik namreč dirke ni končal.

Po 13 od 18 tekem še vedno vodi Stoner z 259 točkami, sledijo pa Lorenzo (224), Dovizioso (185), Pedrosa (150), Spies (135) in Rossi (133).

V razredu moto2 je slavil Španec Marc Marquez in se veselil šeste zmage v sezoni. Španec je za šest desetink ugnal Nemca Stefana Bradla, tretji je bil Italijan Andrea Iannone. Marquez se je v skupnem seštevku vodilnemu Bradlu približal na 23 točk.

Zelo napeto je bilo v razredu do 125 kubičnih centimetrov, saj je Španec Nicolas Terol tik pred ciljno črto za vsega 22 tisočink sekunde ugnal Francoza Johanna Zarca. Tretji je bil še en Španec Efren Vazquez. V skupni razvrstitvi vodi Terol z 216 točkami pred Zarcom, ki je na 12 od 17 dirk zbral 185 točk.

Ne spreglejte