Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2008,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 9.48

8 let

Jereb znova v Grčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poldrugi mesec po nastopu na reliju svetovnega prvenstva v Argentini se Andrej Jereb pripravlja na odhod na grški reli Akropolis.

Med 29. majem in 1. junijem bo s sovoznikom Miranom Kacinom tam nastopil tretjič zapored, Slovenca pa čaka 20 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 339 kilometrov.

Za Andreja Jereba in Mirana Kacina bo to drugi letošnji nastop na reliju svetovnega prvenstva. Slovenca sta konec marca že sodelovala na reliju po Argentini, kjer sta imela v blatu in megli obilo smole, saj sta že prvi dan doživela tehnično okvaro in bila izločena iz boja za točke svetovnega prvenstva. Nova priložnost se jima nezadržno bliža, saj je pred nami eden vrhuncev svetovnega prvenstva.

Makadamska klasika

Reli Akropolis velja za makadamsko klasiko in najtežji reli svetovnega prvenstva na tej prevladujoči podlagi. Tam so najvišja mesta osvajali le popolni dirkači, ki so istočasno vozili hitro, a obenem tudi dovolj pametno za brutalne grške ceste. Kamenje, skale in visoka vročina so ključni elementi relija v okolici Aten, ki od tekmovalne posadke in dirkalnika zahtevajo skrajne napore. Reli Akropolis je potrebno najprej preživeti, se pripeljati do cilja in šele tam se začne veselje ob doseženih rezultatih. Jereb in Kacin bosta tudi tokrat vozila v svetovnem produkcijskem prvenstvu PWRC, ki se bo prav na tem reliju predstavilo z najmočnejšo zasedbo doslej. Na reli se podajajo vsi prijavljeni dirkači, ob njih pa še vodilna grška voznika v skupini N.

Jereb: Nepredvidljiva pot do cilja

Reli Akropolis svojega središča letos ne bo imel več v mestecu Markopoulo, ampak na vojaškem letališču Tanoi, severno od Aten. Na sporedu bo dvajset hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 339 kilometrov, najdaljša med njimi bo dolga 32 kilometrov.

"Ker se z Miranom na ta reli podajava že tretjič, je pot v Grčijo precej lažja. Čaka nas zelo zahteven reli, ki bo še za odtenek težji od argentinskega. Želim si dobrega nastopa in navkljub dejstvu, da tako močne konkurence v prvenstvu PWRC še ni bilo, upam na uvrstitev med prvo osmerico in s tem na osvojitev točk za svetovno prvenstvo. Previsokih želja sicer nočem imeti, kajti pot do cilja bo zame in ostale tekmece sila nepredvidljiva," je pred relijem povedal Jereb.

Ne spreglejte