Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2008,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 13. 2. 2008, 10.44

8 let

Jereb začenja v Argentini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodilni slovenski avtomobilistični športnik Andrej Jereb tudi v sezoni 2008 ostaja prisoten na najvišjem nivoju relija.

Štiriintridesetletni Izolan ima zagotovljena vsaj dva nastopa v svetovnem produkcijskem prvenstvu PWRC, prvič pa ga bomo videli že konec marca na znamenitem makadamskem reliju po Argentini. Skupaj s sovoznikom Miranom Kacinom bosta znova sedela v Subarujevem dirkalniku. Po prelomnem letu 2007, ko je Andrej Jereb sodeloval kar na treh relijih svetovnega prvenstva (Švedska, Grčija in Nova Zelandija), bo slovenske barve na najvišjem nivoju najbolj raznovrstne in atraktivne avtomobilistične discipline branil tudi letos. 34-letni dirkač iz Izole bo svoj program začel na makadamskem reliju po Argentini, ki velja za pravo klasiko svetovnega prvenstva in prireditev, ki si jo v koledarju elitnih relijev ogleda največ gledalcev. Organizatorji jih pričakujejo več kot milijon.

Na celotni ameriški celini se je reli svetovnega prvenstva uveljavil le v Argentini, kjer je po zaslugi temperamentnih privržencev celo prerasel v eno najbolj priljubljenih prireditev. Hitrostne preizkušnje potekajo v okolici mesta Cordoba, ki leži sedemsto kilometrov severozahodno od prestolnice Buenos Airesa. Argentinski reli premore hitre in zavite odseke, ki potekajo celo nad 2000 metrov nadmorske višine, zaščitni znak relija pa so še atraktivna prečkanja rek. Med 27. in 30. marcem bo na sporedu dvajset hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 352 kilometrov, dolžina celotnega relija znaša 1642 kilometrov.

Andreja Jereba in Mirana Kacina je k sodelovanju povabila italijanska ekipa Motoring Club, ki je lani slavila tridesetletnico svojega obstoja in je znana po sodelovanju s skandinavskimi vozniki relija. Pri preboju v svetovni vrh so v zadnjih letih denimo pomagali zdajšnjima zvezdnikoma Mikku Hirvonenu in Jariju-Mattiju Latvali, Jerebu pa bo letos družbo v ekipi delal tudi dvakratni finski prvak Juka Ketomaa. Jereb in Kacin bosta že v Argentini znova nastopila s Subarujevim dirkalnikom.

''Zadovoljstvo, da bom tudi letos prisoten na rallyjih svetovnega prvenstva, je neizmerno. Zaenkrat sta potrjena nastopa na dveh relijih v ponovno odlični konkurenci prvenstva PWRC, kjer bom branil barve ekipe Motoring Club iz Italije. Gre za moštvo, ki je v svoji sredini že gostilo nekatera največja imena svetovnega relija. Sezono začenjam na rallyju po Argentini, ki sodi med najbolj atraktivne in obiskane v prvenstvu. To je le še tisti dodatek, da ta prvi nastop že nestrpno pričakujem. Zahvala gre vsem pokroviteljem, med njimi še posebej Dunlopu.''

Več podrobnosti o nastopu slovenske posadke na reliju po Argentini in letošnjem programu nastopov bo predstavljenih na tiskovni konferenci sredi marca v Ljubljani.

Ne spreglejte