Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
25. 10. 2011,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

MotoGP

Torek, 25. 10. 2011, 16.40

8 let

Gresinija ne bo v Valencio

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fausto Gresini, za katerega je dirkal pokojni Marco Simoncelli, na finalni dirki sezone v Valencii ne bo nastopil s svojima ekipa MotoGP in Moto2.

Italijan bo izpustil tudi testiranja, ki bodo na sporedu takoj po VN Valencie. Simoncelli se je zasebni Hondini ekipi Fausta Gresinija pridružil leta 2010. Veliki preboj mu je uspel v letošnji sezoni, ko je dvakrat stopil na stopničke in pobral dva najboljša štartna položaja. Na dirki v Avstraliji je dosegel največji uspeh v MotoGP, ko je zaostal le za novopečenim svetovnim prvakom Caseyem Stonerjem. Zdelo se je, da bo šla njegova pot le še navzgor, a se je žal vse ustavilo v Maleziji.

''Gotovo je samo, da naši ekipi ne bosta nastopili na VN Valencii in na testih po njej. Vse se je zgodilo tako hitro. Nimam besed. Vem, da je naš posel nevaren, tveganje je del igre, a zmeraj upaš, da se ne bo nič zgodilo. Ko se zgodi, se znajdeš sredi tragedije. Vse se spremeni, to je težko sprejeti. Nesreča se je zgodila kot posledica neverjetno negativnih okoliščin. Motocikel, ki se je pomaknil proti notranjosti steze in ne proti njeni zunanji strani, je prečkal najširšo stezo v sezoni. Po glavi mi krožijo številne slike zadnjih dve let, ki sem jih preživel z Marcom. Bil je spontan, zmeraj je delal, kar je mislil, z velikim srcem in vedno je izžareval toplino. Ne spominjam se, da bi bil enkrat samkrat jezen. Vedno je bil pošten do sebe in do drugih. Fant, ki je ljubil izzive. Mi smo bili njegova ekipa, ki je bila le inštrument, da bi lahko uresničil svoje sanje,'' je povedal Fausto Gresini.

Ker Gresini ne bo nastopil v Valencii, je bila VN Malezije zadnja dirka Hiroše Aojama za ekipo, saj se Japonec v prihodnji sezoni seli v svetovno superbike prvenstvo. V Moto2 pa bodo navijači pogrešali Gresinijeva dirkača Micheleja Pirra in Jukija Takahašija.

Smrt Marca Simoncellija je za Italijana Fausta Gresinija že drug tragični udarec, odkar tekmuje v kraljevskem razredu. Zadnja nesreča s smrtnim izidom v špici motociklizma se je zgodila prav tako njemu: leta 2003 se je na VN Japonske v Suzuki usodno ponesrečil njegov dirkač Daijiro Katoh.

Ne spreglejte