Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2011,
14.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Jenson Button McLaren

Petek, 23. 12. 2011, 14.48

8 let, 5 mesecev

Button: V 2012 bo še več zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Prvak iz sezone 2009, Jenson Button, je prepričan, da bo imel v naslednji sezoni formule 1 lepe možnosti za naslov prvaka. "Lahko se bomo borili za še več zmag." V minuli mu je uspelo trikrat.

Jenson Button (McLaren), podprvak minule sezone formule 1, je prepričan, da bo imel v 2012 najboljšo možnost, da osvoji svoj drugi naslov svetovnega prvaka. "V minulih dveh sezonah nismo osvojili prvenstva, a zmagal sem na kar nekaj dirkah. Čutim, da naš čas prihaja. Smo v zelo dobrem položaju. Ne bi moglo biti bolje, zato že komaj čakam sezono 2012," ob koncu koledarskega leta razmišlja zmagovalec treh dirk v minulem prvenstvu, Jenson Button.

Ko je Button prišel k McLarnu, je bilo pričakovati, da bo številka 2. A v dveh sezonah je zbral 484 točk, njegov ekipni kolega Lewis Hamilton pa 467. "Moj cilj je bil, da pridem v McLaren, da z njim zmagujem. Sem v ekipi, ki mi daje možnost za zmage in osvojitev naslova prvaka. Mislim, da smo se zelo izboljšali, in da se bomo v sezoni 2012 lahko borili za še več zmag." Za vrhunec minule sezone prvak iz leta 2009 izpostavi VN Japonske: "Zmagal sem na dirkališču, ki ga imam zelo rad, ki je hitro in bi moralo ustrezati Red Bullu. Zato je bila to posebna zmaga." Pozabiti ne sme niti na VN Kanade, kjer je Sebastiana Vettla (Red Bull) v zadnjem krogu prisilil v napako in tako dosegel sladko zmago.

Ne spreglejte