Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2009,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 17. 11. 2009, 10.13

8 let

Button sprejel ponudbo McLarna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovni prvak Jenson Button bo kot kaže kariero v formuli ena nadaljeval kot voznik moštva McLaren. Anglež naj bi v ekipi iz Wokinga ostal naslednja tri leta.

Kot poroča otoški časnik The Guardian naj bi se 29-letni dirkač strinjal s ponudbo McLarna, ki mu je ponudil 6 milijonov britanskih funtov letnega zaslužka. S tem bo zmagovalec letošnjega svetovnega prvenstva F1 prejemal skoraj še enkrat višji honorar kot pri moštvu Brawn GP, s katerim je osvojil svoj prvi naslov prvaka. V naslednjih dneh naj bi Button podpisal pogodbo in s tem tudi uradno postal moštveni kolega rojaka Lewisa Hamiltona, svetovnega prvaka iz sezone 2008.

Novica je v javnost prišla le nekaj dni po tem, ko je nemški proizvajalec avtomobilov Mercedes najavil, da se umika iz moštva McLaren, katerega 40-odstotni lastnik je bil in da bo prevzel 75- odstotni delež Buttonovega nekdanjega moštva Brawn GP. Za konstruktorske prvake minule sezone naj bi v prihodnji, prav zaradi Mercedesovega prevzema večinskega deleža, vozila dva nemška dirkača, kot najverjetnejša kandidata pa se tu omenjata Nico Rosberg in Nick Heidfeld, a je tovrstno ugibanje Mercedesov šef za motošport Norbert Haug še pred kratkim zanikal: "Želimo si najboljše dirkače, ki jih lahko dobimo, nikakor pa nočemo popolnoma nemškega moštva."

Z Buttonovim prestopom pa bi se razjasnila tudi usoda finskega dirkača Kimija Räikkönena, svetovnega prvaka iz sezone 2007, ki je po tem, ko so se ga predčasno znebili pri Ferrariju in ga zamenjali s Fernandom Alonsom, sicer prvakom iz sezon 2005 in 2006, ves čas poudarjal, da zanj v formuli ena obstaja zgolj še ena opcija, dirkati za srebrne puščice. Iz tega kot kaže ne bo nič, zato se bo Ledeni mož v prihodnje po vsej verjetnosti posvetil reliju.

Ne spreglejte