Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
31. 8. 2012,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

McLaren Jenson Button Lewis Hamilton

Petek, 31. 8. 2012, 7.47

8 let

Button: Pomoč Hamiltonu ne pride v poštev

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Je ob prednosti 41 točk že čas, da Jenson Button v bitki za svetovnega prvaka pomaga Lewisu Hamiltonu? Šef McLarna pravi, da še ne, Button pa: "Pomoč Hamiltonu ne pride v poštev."

Jenson Button (McLaren) je sezono 2012 sicer začel z zmago na VN Avstralije, na evropskih dirkah pa zašel v krizo. Ni našel pravih nastavitev za optimalno delovanje Pirellijevih pnevmatik in večkrat obstal v drugem delu kvalifikacij. Tako je med VN Španije in domačo VN VB osvojil le sedem točk. Pred VN Belgije, ki pomeni začetek drugega dela prvenstva, ima tako le 76 točk oziroma 88 manj od vodilnega Fernanda Alonsa (Ferrari) in 41 manj od ekipnega kolega Lewisa Hamiltona.

Bo McLaren posegel po moštvenih ukazih, bo moral Button v boju za prvaka pomagati Hamiltonu? "Lahko pridemo do te točke, a ker je do konca še devet dirk, za zmago pa 25 točk, se lahko še vse spremeni," odgovarja vodja moštva Martin Whitmarsh. Po drugem mestu Buttna na VN Nemčije in zmagi Hamiltona na VN Madžarske tako angleška ekipa na 12. VN sezone prihaja s predpostavko, da imata oba enake možnosti za zmago. "V Spaju bosta skušala oba zmagati. Jenson je imel pred odmorom nekaj boljših dirk. Nekaj dirk nas še loči do odločitve o pomoči. Jenson je zmagovalec. Z Lewisom imata dober odnos. Jenson ga bo ta vikend skušal premagati," dodaja Whitmarsh.

"Dirkala bova kot vedno"

Prvak iz sezone 2009 na vlogo pomočnika še ni pripravljen. "Mislim, da je to brezpredmetna tema. 41 točk ni velika razlika, manj kot dve zmagi. Vedno moraš verjeti, da imaš še možnosti in dokler jih res imaš, se boš boril. Tu smo, da se borimo, da opravimo čim boljše delo zase in za svojo ekipo. Če bi se le 12 dirkačev borilo za zmage, ostali pa bi le pomagali, bi bilo to dolgočasno prvenstvo. Boril se bom torej dokler bom še imel možnost za naslov prvaka." Button dodaja, da ga zadnji dirki hrabita, da imajo tudi v Spaju možnost za zmago. "Sem smo prišli z dvema dobrima rezultatoma. Torej pomoč Hamiltonu ne pride v poštev. Dirkala bova kot vedno."

Ne spreglejte