Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
23. 4. 2012,
8.11

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Bahrajna Jenson Button McLaren Sauber Williams

Ponedeljek, 23. 4. 2012, 8.11

5 let, 6 mesecev

Button: Ne razumemo, kam je šla hitrost

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Ne razumemo, kam je šla hitrost," je po VN Bahrajna izpostavil Jenson Button. Medtem je Lewisu Hamiltonu zagodel mehanik. Še bolj razočarani so v Sauberju in Williamsu.

Po VN Bahrajna je bilo več razočaranih kot zadovoljnih. McLaren je 88 točkam s prvih treh dirk v Sakhirju dodal le štiri. Izgubili so vodstvo v moštvenem seštevku, Lewis Hamilton pa v dirkaškem. MP4-27 je bil skrivnostno prepočasen, Hamiltonu so dvakrat v boksih zagodli mehaniki, Jensonu Buttnu pa se je za piko najprej predrla pnevmatika, nato pa je moral zaradi okvare diferenciala in napake na izpuhu krog pred koncem odstopiti.

"Od samega štarta nismo bili dovolj hitri. Dirkalnik ni bil dobro uravnotežen. Težave smo imeli s prekrmarjenjem. Tudi z dobrimi postanki ne bi bili niti blizu najboljšim, saj smo bili sekundo, sekundo in pol na krog počasnejši. Sploh ne razumemo, kam je šla hitrost. Na prejšnjih dirkah smo ne glede na rezultat imeli dober ritem, tukaj ga pa ni bilo," je razlagal uradno 18. Jenson Button, ki je v seštevku z 10 točkami zaostanka za Sebastianom Vettlom (Red Bull) na četrtem mestu. Martin Whitmarsh, McLarnov šef, na Buttnovo vprašanje odgovarja: "Zdi se, da smo bili pregrobi do zadnjih pnevmatik. Zdaj vemo, da imajo gume zelo ozek razpon optimalnega delovanja in treba bo delati znotraj tega. Če si izven njega, si pred velikim, velikim izzivom."

"Plus te dirke je, da smo vzeli štiri točke. V tako izenačeni sezoni šteje vsaka točka," je skušal nekaj pozitivnega najti Lewis Hamilton, ki je na zagovor pozval mehanika, ki mu dvakrat ni uspel dovolj hitro zamenjati zadnje leve pnevmatike. "Potrebna bo preiskava, saj na tak način ne smemo izgubljati prvenstvene točke." Za zadnji postanek so mehanika zamenjali, Whitmarsh pa je napovedal, da bodo do naslednje dirke zaplet preiskali in bo potrebi mehanika zamenjali za preostanek sezone.

Enostavno prepočasni

Sauber je bil po dveh dirkah tretji v seštevku, z eno samo točko z zadnjih dveh pa so zdrsnili na šesto. "Vedeli smo, da ta steza za nas ne bo lahka, a enostavno smo bili prepočasni. Poizkušali smo z obema strategijama, a ni delovala nobena," je priznal 11. Sergio Perez. Kamui Kobajaši je bil na taktiki postanka manj, a je moral zaradi prevelike obrabe sedem krogov pred ciljem vseeno tretjič v bokse.

Še slabše so VN Bahrajna končali pri Williamsu. Pred tednom sta bila tako Pastor Maldonado kot Bruno Senna med dobitniki točk, tokrat pa sploh nista videla cilja. "Nisem mogel držati ritma najboljših. Mislim, da smo bili z nastavitvami kar agresivni, a včasih pač ne zadeneš. Ob koncu pa sem začel čutiti še vibracije na stopalki za zavoro. Ker so postajale vse močnejše, sem parkiral v boksih, da bi se izognil nesreči," je pojasnil Bruno Senna.

Ne spreglejte