Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2008,
13.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 2. 2008, 13.30

8 let, 5 mesecev

Wanjiru že petič pod eno uro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Svetovni rekorder v polmaratonu Kenijec Sammuel Wanjiru je v španskem Granollersu ponovno dosegel odličen rezultat (59:26) in že petič v svoji kratki karieri polmaraton pretekel pod mejo ene ure.

Sammuel Wanjiru, ki je 17. marca lani v Hagu odtekel svetovni rekord v času 58:33, je po slabem nastopu na svetovnem prvenstvu v polmaratonu, kjer je z 51. mestom zaostal za pričakovanji, ovirala pa ga je tudi poškodba, ponovno v izjemni formi. V Granollersu, ki leži blizu Barcelone, je 21-letni Kenijec prepričljivo slavil zmago pred rojakoma Wilsonom Chebetom na drugem in Yacobom Yatorjem na tretjem mestu. ''Z zmago sem zadovoljen. Zaradi aktualnih političnih konfliktov v moji državi sem izgubil nekaj dragocenega treninga, zato nisem mogel računati na izboljšanje svetovnega rekorda, cilj pa je bil teči pod eno uro. Proga mi je všeč, čeprav ni povsem ravna, zato se bom še vrnil in poizkusil teči še hitreje,'' je dejal zmagovalec, ki meri 163 centimetrov in tehta borih 50 kilogramov.

V Pekingu bo tekel maraton, če...

Glavni cilj sezone so tudi za mladega atleta olimpijske igre v Pekingu, vendar se mora sprva uvrstiti v kenijsko maratonsko reprezentanco, kar pa bo vse prej kot lahko.

''Peklenske'' kvalifikacije bodo potekale 13. aprila v sklopu londonskega maratona, nastopili pa bodo lanski londonski zmagovalec Martin Lel, bivši rekorder Paul Tergat, svetovni prvak Luke Kibet, Felix Limo... ''Z veseljem pričakujem tekmo v Londonu, saj bo to prava izbirna tekma za nastop v Pekingu. Prostora je samo za tri tekače in seveda upam, da bom eden izmed njih,'' je dejal Wanjiru, ki je v maratonu z odličnim rezultatom 2:06:39 debitiral 2. decembra v Fukuoki.

Ne spreglejte