Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
4. 12. 2007,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 20.50

8 let

Vrhunec bo v nedeljo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto 27. oktobra in nedeljo 28. oktobra bo v Ljubljani potekal 12. Ljubljanski maraton. Vrhunec bo v nedeljo, ko bodo rekreativni tek, polmaraton in maraton, ki šteje tudi za državno prvenstvo.

Letošnja prireditev se bo na Trgu republike začela ob 13.30 uri s promocijskima (700 in 1500m), osnovnošolskim (2100m) in srednješolskim tekom (4200m). Ob 16.00 uri bo na sporedu dogodek za najmlajše, Lumpi tek (200m). Vsi sodelujoči otroci bodo na cilju prejeli spominsko medaljo, prigrizek in pijačo ter darilo generalnega sponzorja. ''Lumpi'' bo zagotovil tudi bogat otroški program. Sledil bo Mercatorjev humanitarni tek ob 17.30 uri, na katerem lahko sodelujejo vsi, ki želijo prispevati sredstva za dobre namene. Donatorji bodo lahko tekli en ali dva kroga po 700 metrov. Vsi sobotni štarti bodo na Trgu republike pred Parlamentom.

Ob 18.00 uri se bo v prireditvenem šotoru na športnem igrišču osnovne šole Majda Vrhovnik začela "testeninka" z otvoritvijo letošnjega maratona, kjer bodo predstavljeni tudi najboljši tekači. Vstop bo možen samo z bonom, ki ga prejmejo udeleženci 12. Ljubljanskega maratona ob dvigu štartne številke in gostje z akreditacijo.

Nedeljsko dogajanje bodo ob 8.30 uri otvorili rekreativni tekači, ki se bodo pomerili v teku na 10 kilometrov, glavni štart polmaratoncev in maratoncev pa bo ob 10.00 uri na Slovenski cesti pri cerkvi Svete Trojice. Na trasi maratona bodo za razpoloženje in vzpodbudo skrbele godbe na pihala iz Medvod, Bežigrada in Litostroja na glavnem odru pa bodo nastopile popularne glasbene skupine in estradni umetniki.

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo za rekreativni tek predvidoma pol ure po maratonskem štartu, za polmaratonce še uro kasneje, medtem ko bo za absolutno moško maratonsko kategorijo na velikem maratonu ob 12.35, za žensko pa ob 13.00. Prvi trije tekmovalci v vseh treh disciplinah in kategorijah prejmejo medalje, vsi uvrščeni tekmovalci na 42,195 m pa spominsko priznanje z vpisanim doseženim časom in spominsko medaljo. Prvih 10 uvrščenih in prvih pet slovenskih tekmovalcev in tekmovalk v absolutni kategoriji na dolgem maratonu bo prejelo tudi denarne nagrade, ki pa se ne seštevajo.

Zaključek spektakla bo ob 15.00 uri, na prireditvenem prostoru pa bo nastopala vojaška pihalna godba z mažoretno in bobnarsko skupino "StrojMachine".

Ne spreglejte