Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2018,
18.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Anita Horvat Martina Ratej evropsko prvenstvo

Sreda, 8. 8. 2018, 18.05

5 let, 8 mesecev

Diši po medalji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Martina Ratej | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V četrtek bo na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu nastopila polovica od desetih slovenskih predstavnikov v nemški prestolnici, tudi slovenski favoritinji za visoka mesta Martina Ratej in Anita Horvat, prva v kvalifikacijah meta kopja ob 13.50, druga pa v polfinalu na 400 m ob 19.30.

Tekmovali bodo še Neja Filipič, Veronika Domjan in Žan Rudolf.

"Mislim, da ne bi smela imeti težav v kvalifikacijah, norma ni tako huda glede na moje letošnje dosežke, dobro se počutim tako izven kot na stadionu. Ni še nekega posebnega adrenalina, ostajam mirna brez kakšnih velikih napetosti," je dejala Martina Ratej (Kladivar).

Ima četrti prijavljeni dosežek sezone med vsemi in bo nastopila v drugi kvalifikacijski skupini, ko bo že jasno, koliko bo treba vreči za petkov finalni nastop. Avtomatična kvalifikacijska norma je 60,50 m, Ratejeva z državnim rekordom 67,16 m pa je letos že vrgla 66,10 m in skoraj stalno krepko presegala 60-metrsko oznako.

"Pripravljena je bolje kot pred lanskim SP v Londonu. Razmišljamo le o finalu, tam pa se nadejamo dolgega meta, ki bi lahko prinesel tudi medaljo," je bil kratek trener Ratejeve Lovro Umek.

Ines Henriques
Sportal Prvi zlati medalji na EP v Berlinu v Ukrajino in na Portugalsko, sprinterski v Veliko Britanijo

Horvatova: Počutim se dobro in sem hitra

Anita je hitra. Bo dovolj za vrhunski dosežek? | Foto: Vid Ponikvar Anita je hitra. Bo dovolj za vrhunski dosežek? Foto: Vid Ponikvar Ratejeva je za sprostitev šla skupaj z Marušo Mišmaš, ki jo kot zadnjo v slovenskem taboru kvalifikacije na 3000 m zapreke čakajo v petek, v nedeljo s kolesom po Berlinu. Anita Horvat (Velenje), ki se bo v četrtek kot zadnja iz slovenskega tabora podala na tekmovališče, pa si je današnje kvalifikacije v teku na en stadionski krog ogledala v hotelski sobi.

Bila je namreč med dvanajsterico po najboljših dosežkih sezone, ki ji ni bilo treba v prvi tek EP. Ta je dal preostalih 14 polfinalistk. Polfinalne skupine Horvatova še nima, začetek polfinala pa je ob 19.50.

"Počutim se dobro in sem hitra, na treningih tu sicer ne merimo časa. A po prijavljenih izidih sezone sem deveta, želim si premagati vsaj eno tekmovalko in priti v finale. Na zadnji tekmi v Monaku sem bila res zelo dobra in si želim, da bi bilo tako tudi na EP," je povedala Horvatova; finale bo v soboto ob 20.12.

Peter John Stevens
Sportal Slovenija v Glasgowu z bronastim odličjem!
Ne spreglejte