Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
1. 4. 2010,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 12.47

8 let

S. Roman: Poškodba pozabljena, cilji visoki

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska atletinja Sonja Roman, ki je zaradi poškodbe morala izpustiti svetovno dvoransko prvenstvo, se v Južnoafriški republiki pripravlja na poletno sezono, njeni cilji pa ostajajo visoki.

Sonja Roman, ki je na lanskem evropskem dvoranskem prvenstvu v Torinu osvojila bronasto medaljo, se je tudi na letošnjem dvoranskem SP v Dohi želela vmešati v boj za najvišja mesta, a ji je to preprečila poškodba: ''Poškodovala sem 18. januarja na treningu v Južnoafriški republiki, kjer zadnjih 10 dni nisem mogla resno trenirati. Mislila sem, da gre le za 'išias' ter da bo hitro minilo in tudi ultrazvok v domovini ni pokazal nič resnega. Dobila sem protivnetno injekcijo in čakala ...'' se spominja 31-letna Romanova, ki je lani z rezultatom 4:02,13 popravila državni rekord v teku na 1500 metrov: ''... a je kar trajalo in trajalo. S trenerjem sva postala nervozna in se odločila, da odideva še na ultrazvok v Budimpešto, ki pa je pokazal, da imam tricentimetrsko natrganino zadnje stegenske mišice.'' Takrat je državni rekorderki postalo jasno, da je nastop v Dohi ogrožen: ''Šele po treh tednih sem začela poškodbo pravilno zdraviti, skupaj pa sem izpustila sedem tednov resnega treninga. Lahko sem le počasi tekla in hodila v fitness za vzdrževanje osnovne kondicije. Bila sem res dobro pripravljena, zato mi je še posebej žal, da se tako izteklo. S trenerjem sva bila prepričana, da bi se v Dohi lahko borila za najvišja mesta. Težko je bilo prvenstvo spremljati le preko televizije.''

Spet trenira v Afriki

A prvenstvo v Dohi je mimo in prav tako poškodba Sonje Roman, ki se že pridno pripravlja na poletno sezono. Skupaj s še nekaterimi slovenskimi atleti – šprinterjem Maticem Osovnikarjem, troskokašico Marijo Šestak ... – se je spet odpravila na priprave v Južnoafriško republiko, ki je postala stalna destinacija najboljših slovenskih atletov.

''Pred odhodom sva s trenerjem še enkrat odšla na preventivni pregled, ki je pokazal, da je s poškodbo res vse v najlepšem redu. Na južni polobli ostajam do 15. aprila. Letošnje priprave na poletno sezono bodo zaradi izostanka zaradi poškodbe nekoliko drugačne kot prejšnja leta. Tudi s tekmovanji bom začela nekoliko kasneje, kar pa ni nič hudega, saj je glavni cilj evropsko prvenstvo v Barceloni, ki je šele konec julija,'' pravi Romanova.

Prva resna tekma v Daeuguju

Romanova bo po vrnitvi v domovino, podobno kot lani, nastopila na uličnem teku v Luzernu 24. aprila: ''Ta tek jemljem le kot kontrolno tekmo ter da nekoliko razbijem monotonost s treningov. Prvi resni nastop pa me čaka 19. maja na mitingu 'IAAF World Challange' v južnokorejskem Daeguju, kjer bom nastopila v teku na 1500 metrov.''

Ne spreglejte