SiolNET. Sportal Atletika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primer Čeplak dokončno zaključen

1

termometer

Jolanda Čeplak, ki je bila v sredo dokončno kaznovana z dveletno prepovedjo nastopanja na atletskih tekmovanjih zaradi zlorabe dopinga, se ne bo pritožila na odločitev AZS.

V sredo so na seji disciplinskega senata Atletske zveze Slovenije (AZS) dokončno potrdili kazen najboljši slovenski atletinji zadnjih let, Jolandi Čeplak. Po podrobnem pregledu dokazov in zaslišanju vseh vpletenih oseb so ugotovili, da na dopinškem testu, ki so ga opravili 18. junija lani, ni bilo nepravilnost. V vzorcu A so odkrili krvni doping eritropoetin (EPO), osem dni kasneje pa je rezultate prvega vzorca potrdil še vzorec B. Dveletna kazen nastopanja je bila potrjena.

Svetovna dvoranska rekorderka v teku na 800 metrov se, kot je povedala v pogovoru za slovenski športni dnevnik Ekipo, na odločitev disciplinskega senata ne bo pritožila, saj meni, da s tem ne bi dosegla ničesar. To pomeni, da je primer Čeplak dokončno zaključen.

Kljub temu, da so jo spoznali za krivo, pa se 31-letna atletinja ne namerava upokojiti. V pogovoru za isti medij (na klice Sportalovih novinarjev se ni odzvala) je dejala, da se bo vrnila na atletske steze in optimistično napovedala, da bo spet dosegala vrhunske izide.

Prepoved nastopanja se Čeplakovi izteče 26. julija prihodnje leto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin