Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2012,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 5. 7. 2012, 15.03

8 let

Koper konec tedna v znamenju atletike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Modra atletska steza v Kopru bo v soboto in nedeljo gostila člansko državno prvenstvo v kraljici športov, kjer bo zadnja priložnost za doseganje olimpijskih norm za tekmo leta v Londonu.

Nastopili bodo vsi najboljši slovenski tekmovalci z izjemo Primoža Kozmusa, ki pred OI, kjer bo branil zlato iz Pekinga, ne načrtuje več tekem. Najbližje normi za OI je Snežana Rodič v troskoku, ki sicer ima normo B. Ker je normo A v troskoku že izpolnila Marija Šestak, jo mora imeti tudi Rodičeva. Dosežka za nastop na OI morata potrditi še Boštjan Buč na 3000 m zapreke in Nina Kolarič v skoku v daljino. Sabina Veit bo po poškodbi gležnja, ki ji je preprečila nastop na evropskem prvenstvu, skušala doseči normo v teku na 200 m, Matic Osovnikar pa na pol krajši razdalji.

Po polomu večine slovenskih olimpijcev na EP konec prejšnjega tedna v Helsinkih bo zanimivo videti, kako so pripravljeni in če je bil nastop na Finskem zgolj slab dan. Tako je Martina Ratej v sredo v Novem mestu ponovno presegla 60 m v metu kopja, več kot 10 m manj pa je vrgla v kvalifikacijah EP. Po dveh prestopih in diskvalifikacijah na EP na 400 in 400 m ovire bo ponovno na startu Brent Larue, Barbara Špiler pa bo skušala nadgraditi izid iz Finske v metu kladiva. Na startni listi so tudi Tina Šutej (palica), Rožle Prezelj (višina), Matija Kranjc (kopje), Marina Tomić (100 m ovire) in Sonja Roman (1500 m). Ker maratona ni v urniku koprskega DP, ne bosta nastopala Primož Kobe in Žana Jereb, ki nista prijavljena niti za teke na daljše proge, ker se pripravljata na maraton v Londonu.

Koper je lani na novem stadionu že gostil DP. "Lani smo dobili že zelo dobre odzive, zato smo se odločili, da bomo ponovno organizatorji. Na DP smo se temeljito pripravili, med drugim smo letos pripravili že šest pomembnih slovenskih tekmovanj. Imeli bomo 472 startov, okrog 40 pa bo tudi tujih tekmovalcev iz šestih držav," je pojasnil Mitja Butul, predsednik atletskega kluba Koper. Oba dneva se bo tekmovanje začelo ob šesti uri popoldne.

Ne spreglejte