Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
29. 11. 2007,
9.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 9.04

8 let

Gorski tekači sklenili sezono

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S tradicionalnim že šestnajstim letnim zborom so gorski tekači zaključili letošnjo sezono.

V Hiši kulinarike Jezeršek so najboljšim podelili priznanja, razglasili pa so tudi najuspešnejša gorska tekača sezone.

Gorski tekači so se v letošnji sezoni še zadnjič zbrali v popolni zasedbi. Prisotni so bili tudi predstavniki Atletske zveze Slovenije (AZS), na čelu s Petrom Kukovico, ki je na kratko predstavil pogled na to mlado atletsko disciplino ter povzel letošnjo sezono. ''Letošnje leto ste zaznamovali z lepimi uspehi. Zlata mladinska medalja Lucije Krkoč na evropskem prvenstvu in šesto mesto Daneje Grandovec na svetovnem članskem prvenstvu sta dokaz, da je temu res tako. Realizirali ste vse zastavljene cilje in 'kapo dol' zato, ker vaše delo temelji predvsem na volonterstvu,'' je v uvodni besedi povedal predsednik AZS ter obljubil polno podporo krovne zveze tudi v prihodnje ter gorskim tekačem zaželel obilo športnih uspehov v prihajajoči sezoni.

Osrednji namen prireditve je podelitev priznanj najboljšim v skupni razvrstitvi Pokala Slovenije, za točkovanje pa je v tokrat štelo šest tekem. Sezona se je pričela s tekom na Osolnik, sledila sta tek na Grad in tek na Ratitovec, slednji pa je štel tudi kot izbirna tekma za evropsko prvenstvo, od koder se je slovenska reprezentanca vrnila z zmago med mladinkami in ekipnim bronom mladink. Sledil je ekstremni tek na Grintovec, izbirna tekma za svetovno prvenstvo v Gorah nad Idrijo in zaključek na Šmarno goro. Pred zadnjo pokalno tekmo je bilo svetovno prvenstvo, kjer je blestela Daneja Grandovec, ki je bila šesta. Na podelitvi sta bila razglašena tudi najuspešnejša gorska tekača leta, ki pa sta posebni priznanji prejela že na tradicionalni podelitvi za najboljše atlete in atletinje leta, ki je bila letos v ljubljanskem hotelu Lev.

V moški konkurenci si je priznanje s prevlado na domači sceni in petimi pokalnimi zmagami zaslužil Mitja Kosovelj. ''Z letošnjo sezono sem zelo zadovoljen. Poleg uspehov v gorskih tekih, pa sem vesel tudi številnih osebnih rekordov na stezi. Edino razočaranje je bil nastop na evropskem prvenstvu, kjer zaradi želodčnih težav nisem prišel do cilja,'' je dejal Novogoričan, ki ga po dolgi in naporni sezoni čaka nekaj dni zasluženega počitka.

Tega pa še ni dočakala najuspešnejša gorska tekačica leta 2007, Daneja Grandovec, ki jo 9. decembra čaka še nastop na evropskem prvenstvu v krosu: ''Za seboj nimam veliko gorskih tekem, saj sem nastopila samo na izbirni tekmi za svetovno prvenstvo in kasneje na omenjenem tekmovanju, kjer mi je nepričakovano uspelo osvojiti šesto mesto. Letos me čaka še nastop na krosu, drugo leto pa se bom posvetila predvsem teku čez zapreke, kjer letos nisem bila tako uspešna.'' Uradnemu delu prireditve je sledila pogostitev in sproščeni pogovori zbranih tekačev, tekačic, trenerjev, staršev, funkcionarjev in ostalih, med katerimi so nekateri z mislimi najbrž že v prihajajoči sezoni, ki bo upajmo prav tako uspešna...

Ne spreglejte