Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
8.49

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Justin Gatlin atletika

Torek, 19. 12. 2017, 8.49

6 let, 4 mesece

Gatlin spet v središču dopinške afere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Justin Gatlin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svetovni prvak v teku na 100 metrov Američan Justin Gatlin, ki je bil že dvakrat suspendiran zaradi dopinga, se je spet znašel v središču dopinške afere. Časnik Daily Telegraph je v ponedeljek poročal, da so člani njegovega spremstva novinarjem Telegrapha pod krinko ponudili in skušali prodati prepovedana poživila.

35-letni sprinterski zvezdnik je odpustil trenerja Dennisa Mitchella, piše časnik, ki je razkril, da sta Mitchell in sprinterjev agent Robert Wagner novinarjem pod krinko ponudila lažne recepte za prepovedana poživila in možnost, kako jih pretihotapiti v ZDA. Novinarji so obiskali Gatlinov pripravljalni tabor na Floridi, prepovedana sredstva pa bi Mitchell in Wagner kupila pri nekem zdravniku v Avstriji.

Pri Telegraphu so še zapisali, da zdaj ravnanje Gatlinovega spremstva preučuje atletska zveza za poštenost v športu AIU, ki sta jo letos ustanovili Mednarodna atletska zveza IAAF in ameriška protidopinška agencija Usada. "Preiskave, ki se jih lotimo zaradi namigov anonimnežev in žvižgačev, ki so pripravljeni govoriti, imajo ključno vlogo v naših protidopinških prizadevanjih," je dejal neimenovani predstavnik Usade.

Justin Gatlin | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Pravni svetovalci Gatlina so pred časom razkrili vse njegove opravljene dopinške teste

Predsednik IAAF Sebastian Coe, ki je med avgustovskim svetovnim prvenstvom v Londonu nerodno dejal, da Gatlinova zmaga nad Jamajčanom Usainom Boltom ni dobra za šport, je za časnik dejal, da gre za zelo hude obtožbe. "Te obtožbe so izjemno resne in prepričan sem, da bo agencija AIU ukrepala v skladu s svojim poslanstvom," je dejal Coe.

Pravni svetovalci Gatlina so pred časom razkrili vse njegove opravljene dopinške teste v zadnjih petih letih, ki dokazujejo, da je Gatlin "čist". Pred tem je bil ameriški sprinter dvakrat kaznovan zaradi dopinga; leta 2001 je bil suspendiran za eno leto, leta 2006 pa za štiri leta.

Mitchell in Wagner sta za 250 tisoč ameriških dolarjev testosteron in rastni hormon ponudila domnevnemu filmskemu igralcu, ki se je pripravljal za film o atletiki, piše Telegraph, ki dodaja, da je preiskavo začel julija po številnih govoricah, da so agenti in trenerji največjih zvezdnikov atletike vpleteni v dobavo in distribucijo prepovedanih sredstev. Novinarji so se pod krinko predstavljali kot predstavniki produkcijske hiše in so iskali trenerje za filmskega zvezdnika.

Ne spreglejte