SiolNET. Sportal Atletika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Chambers se spet vrača

2

termometer

Britanski šprinter Dwain Chambers, ki je pred časom že zaključil atletsko pot, je napovedal nastop na mitingu v Birminghamu, kjer namerava izpolniti normo za dvoransko svetovno prvenstvo.

Dwain Chambers je bleščečo šprintersko kariero napovedal leta 1997 prav v Ljubljani, ko je na evropskem mladinskem prvenstvu zmagal v teku na 100 metrov, ob tem pa postavil še svetovni rekord v tej starostni kategoriji. Dve leti kasneje je na članskem svetovnem prvenstvu osvojil bron in mnogi so bili prepričani, da se bo vpisal med najboljše šprinterje v zgodovini atletike. Toda pot v Londonu rojenega atleta ni napredovala v skladu z napovedmi strokovnjakov.

Vse kar je v naslednjih letih uspel osvojiti, je bil naslov evropskega prvaka iz leta 2002, leto kasneje pa so ga dobili pri jemanju nedovoljenih poživil. Sledila je dveletna prepoved nastopanja na atletskih tekmovanjih. V tem času se je posvetil ameriškemu nogometu. Vrnil se je leta 2006, ko je bil na evropskem prvenstvu peti, v štafeti 4x100 metrov pa je osvojil zlato, nakar je sporočil, da se poslavlja od atletike. Spet se je posvetil ameriškemu nogometu, pri katerem pa ni bil uspešen.

UKA in IAAF si nasprotujeta

Zdaj je sporočil, da se bo vnovič vrnil na tartanske steze. Devetindvajsetletnik je napovedal, da bo nastopil na mitingu v Birminghamu in skušal izpolniti normo za dvoransko svetovno prvenstvo, ki bo letos v Valencii, kjer namerava nastopiti v šprintu na 60 metrov. Toda na Britanski atletski zvezi (UKA) se s tem ne strinjajo, saj ga zato, ker so menili, da je končal atletsko pot, v zadnjem času niso testirali na nedovoljena poživila in si ne želijo njegovega nastopa.

Nasprotnega mnenja so na Svetovni atletski federaciji (IAAF), na kateri pravijo, da je njegov nastop v skladu s pravili, zato gre verjeti, da bo v Birminghamu lahko tekel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin